Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Pro Lumine Innovatív Világítás Tervezése díj
Frissítve: 2016. december 12.
Ez a dokumentum eddig 28 látogatónak tetszett  
A legszínvonalasabb innovatív világítási tervek elismerésére „Belsőtéri világítás” és „Szabadtéri világítás” kategóriában hirdeti meg a pályázatát a MEE Világítástechnikai Társasága, a MMK Elektrotechnikai Tagozata és a Magyar Világítástechnikáért Alapítvány.
A világítástechnika területén zajló technológiaváltás – amely a LED technológia rohamos elterjedéséhez kapcsolható - innovatív és energiatakarékos megoldásokra ad lehetőséget a szakterületen dolgozó tervezők, gyártók, forgalmazók és világítási berendezések szerelésével, korszerűsítésével foglalkozó vállalkozók és cégek részére.

Ennek támogatására a MEE Világítástechnikai Társasága, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata és a Magyar Világítástechnikáért Alapítvány meghirdeti pályázatát a legszínvonalasabb innovatív világítási tervek elismerésére „Belsőtéri világítás” és „Szabadtéri világítás” kategóriában.1. A díj két fordulós pályázat útján nyerhető el:
Az első fordulóban a zsűri a beérkezett pályázatok közül kategóriánként választ ki továbbjutásra érdemes pályázókat.

A második fordulóban ezek közül kerülnek kiválasztásra a díj nyertesei a két kategóriában.

Az első fordulón túljutott-, és a díjat elnyerő pályázók a 7.1 pont szerinti díjazásban részesülnek.

2. Azok a pályaművek részesülhetnek díjazásban, amelyek a világítási feladatot:
a) gondosan és helyesen határozzák meg,
b) előremutató módon, innovatív technológiák alkalmazásával oldják meg.
c) az adott feladat esetén gazdaságosnak minősülő megoldást alkalmaznak

Új létesítményesetén a tervezett változatokat is célszerű ismertetni. Rekonstrukció esetén be kell mutatni a tervezett új megoldás előnyeit a régivel szemben.

3. Pályázni csak a pályázat kiírásának évében, illetve az azt megelőző naptári évben megvalósult világítási berendezésekkel.

4. A pályázatot a tervezésben, megvalósulásban részt vevők (kivitelezők, gyártók, forgalmazók, világítással foglalkozó egyéni vállalkozók és cégek) csoportja nyújthatja be, akkor, ha a csoport tagjai között van legalább egy fő, aki a MEE Világítástechnikai Társaság tagja, és legalább egy fő aki a Magyar Mérnöki Kamara tagja. A csoport tagja kell legyen a pályázat tárgyát képező világítási berendezés felelős tervezője is.

5. A pályázati anyagnak a következőket kell tartalmaznia:

5.1. Belsőtéri világítás esetén:

Az épület egy nagyobb, kiemelt helyiségének vagy néhány funkcionálisan szorosan összefüggő helyiségének világítására vonatkozó dokumentációját az alábbiak szerint:

a) Műszaki leírást, amely tartalmazza a világítási feladatot, a figyelembe vett követelményeket és befolyásoló tényezőket, a megoldás módját, a tervezett és megvalósult berendezés indokolását, a tervezett megoldások előnyeit, a műszaki adatait,

b) A helyiség vagy helyiségek megvalósulással egyező, kiviteli szintű, legalább 1:100 léptékű tervrajzokból álló világítási tervdokumentációját, amelyből a tervező neve, cége azonban nem azonosítható,

c) A megvalósult berendezés világítási (átlagos megvilágítás, egyenletesség,színhőmérséklet, színvisszaadás, káprázáskorlátozás stb.) és műszaki gazdaságossági jellemzőit (fajlagos beépített teljesítmény, működtetési mód, fenntartási és üzemeltetési költségek stb). Minden jellemző ismertetése során fel kell tüntetni annak eredetét, nevezetesen, hogy az számított, mért vagy katalógus adat. Amennyiben ilyen van, ki kell térni a tervezett és megvalósult berendezés közötti különbségekre.

d) A megvalósult világításról készült olyan fényképeket, amelyek a tervezett világítás eredményeként létrejött vizuális környezetet mutatják be, azaz berendezett helyiségeket világítási berendezéssel együtt. Annyi fényképen kell bemutatni a helyiséget vagy helyiségeket, hogy azok áttekintést szolgáltassanak a megvalósult berendezésre vonatkozóan. Ha van előzetes vizualizáció (látványterv), azt szintén mellékelni kell.

5.2. Szabadtéri világítás esetén:

Az út-, alagút-vagy térvilágítási, épülethomlokzati, szobor, szoborcsoport, dísz-, díszítő-, stb. világításra vonatkozó dokumentációját az alábbiak szerint:

a) Műszaki leírást, amely tartalmazza a világítási feladatot, a figyelembe vett követelményeket és befolyásoló tényezőket, a megoldás módját, a tervezett és megvalósult berendezés indokolását, a tervezett megoldások előnyeit, a műszaki adatait,

b) A megvalósulással egyező, kiviteli szintű világítási tervdokumentációt, melyből a tervező neve, cége azonban nem azonosítható,

c) A megvalósult berendezés világítási (fénysűrűség/megvilágítás, fénysűrűség arányok, egyenletesség, színhőmérséklet, színvisszaadás, káprázás-korlátozás stb.) és műszaki gazdaságossági jellemzőit (fajlagos beépített teljesítmény, működtetési mód, fenntartási  és üzemeltetési költségek stb.). Minden jellemzőnél fel kell tüntetni annak eredetét, nevezetesen, hogy az számított, mért vagy katalógus adat. Amennyiben ilyen van, ki kell térni a tervezett és megvalósult berendezés közötti különbségekre.

d) A megvalósult világításról készült olyan fényképeket, amelyek a tervezéseredményeként megvalósult világítást a környezetével együtt mutatják be. Annyi fényképen kell bemutatni a világítási berendezést,a látványt hogy azok áttekintést szolgáltassanak. Ha van előzetes vizualizáció (látványterv), azt szintén mellékelni kell.

6. A pályázati anyag beküldése:

6.1. A pályázatot jelige alatt kell beküldeni. Külön zárt boríték tartalmazza a pályázó adatait. Másik zárt borítékban „Nyilatkozat” felirattal kérjük az alábbiakat csatolni:
- a tervezésmegbízójának, valamint a tervező munkáltatójának hozzájárulását, hogy a projekttel a tervező pályázhat,
- nyilatkozatot, melyben a pályázó(k) nyilatkozik(nak), hogy részvételével (részvételükkel) a pályázat szabályait elfogadja(ák), a meghozott döntést elismeri(k),
- nyilatkozatot, hogy a pályázat a saját szellemi terméke(ük).

6.2. A pályázati anyagot elektronikus formában, 2db azonos tartalmú CD-n kell benyújtani. Ez a dokumentáció szöveges részét PDF formátumban, a fényképes részt általánosan kezelhető fájlformátumban (JPG, PNG, TIFF… stb.) tartalmazza!

6.3. A pályázatot a MEE Világítástechnikai Társaság címére (1042. Budapest, Árpád út 67., Világítás Háza) kell eljuttatni, - kizárólag postai úton -„PRO LUMINE pályázat” jeligével.
A benyújtott pályázati anyagot nem juttatjuk vissza.

6.4. A postára adási határidő: 2017. március 31.
6.5. A 6.1. -6.3. pontban felsorolt feltételek hiányos teljesítése kizáró ok lehet. A határidő elmulasztása kizáró ok. (Határidőnél a postára adás bélyegzője számít)
6.6. Az első fordulóból tovább jutók a postai értesítés kézhezvételétől számított 10 munkanapon belül kötelesek az Elektrotechnika folyóiratban megjelentethető, valamint a kamarai közlés számára is megfelelő két oldalas összefoglalót és egy oldalnyi képanyagot benyújtani. Ezen határidő elmulasztása jogvesztő, azaz a második fordulóból történő kizárást von maga után. Közlésre szánt anyagot szerkeszthető fájl formátumban pl., doc, docx is várjuk.

7. Díjazás:

7.1. Az első fordulón kategóriánként továbbjutott valamennyi pályázó a:

„Pro Lumine2016 – Innovatív világítási díjra jelölt – belsőtéri világítás kategóriában”
„Pro Lumine 2016 – Innovatív világítás díjra jelölt – szabadtéri világítás kategóriában”címet kapja, oklevéllel, és annak lehetőségével, hogy pályaműve bemutatásra kerüljön a Fény hírlevélben és a VTT honlapján.

7.2. A díjat elnyerő, kategóriánkénti egy pályázó a:

„Pro Lumine 2016 – Innovatív világítás díj – belsőtéri világítás kategóriában”
„Pro Lumine 2016 – Innovatív világításdíj – szabadtéri kategóriában”
díjat kapja:
- a VTT által készíttetett plakettet és
- a VTT által felajánlott 200.000 Ft-ot és
- a Kamara által ajánlott díjat.

7.3. Abban az esetben, ha a beérkezett pályaművek között az adott kategóriában nincs a zsűri által továbbjutásra, vagy a díjra érdemesnek ítélt pályázat, akkor az érintett kategóriában nem ítélik oda ezt a díjat.

7.4. A díjátadásra az VTT Közvilágítási Ankétján kerül sor 2017. május 18-án, amelyre a díjazottak meghívást kapnak.

8. A pályázatot 5 tagú zsűri bírálja el.

9. A zsűri tagjait a pályázatot kiíró szervezetek vezetősége hívja meg.

MEE Világítástechnikai Társaság
Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata
Magyar Világítástechnikáért Alapítvány
Ez a dokumentum eddig 28 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.