e-villamos.hu >> GES R2 padlódobozok az OBO Bettermann-tól
Frissítve: 2017. július 10.
Az OBO GES R2 sorozatú padlódobozai mindenütt jó választást jelentenek a padló alatti rendszerek között, ahol az elegáns megjelenés, nagy terhelhetőség és a sokoldalú alkalmazhatóság fontos szempont.
Legyen szó lakóhelyiségekről vagy nyilvános terekről, mint a fogadó terek, bevásárló központok vagy kiállítási terek – a padlódobozok kitűnnek szép megjelenésükkel, tovább növelve a legigényesebb padlóburkolatok értékét is.

A GES R2 sorozat kerek padlódobozai lehetővé teszik az erősáramú és adatátviteli csatlakozásoknak a felhasználás helyén történő kialakítását. Kezelésük rendkívül egyszerű: a csatlakozókat a kompakt szerelvénytérben csatlakoztatjuk, és a szerelvényteret a fedéllel lezárjuk. A fedél kivitelétől függően a padlódobozok száraz vagy nedves ápolású padlókon alkalmazhatók.


A padlódobozok különböző anyagokból készülhetnek. A cink présöntvényből készült változat nikkel, króm, patinázott réz és patinázott sárgaréz felületkezeléssel rendelhető.

A GES R2 padlódobozok az Ackermann made by OBO márka által kínált megszokott funkciókat biztosítják, ugyanakkor a korábbi, GESRM2 modellhez képest akár 100 %-kal nagyobb beépítési teret kínálnak. A szerelvénybeépítő egység üresen vagy előszerelve is rendelhető. Az előszerelt változat egy Modul 45 sorozatú kettes csatlakozóaljzat és legfeljebb kettő adatátviteli csatlakozó beépítését jelenti. A betondobozból, szerelvénybeépítő egységből és fedélből álló moduláris felépítmény egyszerű összeállítást tesz lehetővé a mindenkori alkalmazási terület kívánalmainak megfelelően. A GES R2 padlódobozok minden fedélváltozata alkalmazható álpadlók és esztrichpadlók esetében egyaránt.

A tubussal ellátott GES R2 padlódoboz kompakt felépítésének és elegáns megjelenésének köszönhetően tűnik ki. Zárt állapotban a tubus megvédi a szerelvényteret a víz bejutásától, ami például a padló tisztítása során előfordulhat. A szerelvénybeépítő egység alsó gyűrűjében található tömítés akkor is megvédi a szerelvényteret a víz bejutásától, amikor a tubusfedél a vezetékek kivezetése céljából nyitva van. A tubussal ellátott GES R2 padlódoboz ezzel megfelel az MSZ EN 50085-2-2 szabvány nedves ápolású padlókban alkalmazott szerelvénybeépítő egységekkel szemben támasztott követelményeinek. Négyféle felületkezeléssel rendelhető: nikkel, sárgaréz, króm és vörösréz. A vakfedeles változat bajonettzáras fém fedele imbuszkulcs segítségével nyitható. Ez a kivitel különösen alkalmas nyilvános terekben való alkalmazáshoz, illetve időszakosan használt villamos installációkhoz.

A csapófedéllel ellátott GES R2 padlódoboz elegáns megjelenéssel rendelkezik. Tökéletes megoldást jelent nagy értékű, száraz ápolású padlókhoz. A bepattintható fedél zárószerkezete biztonságos kábelkivezetést tesz lehetővé. A padlódoboz zárt állapotban nedves ápoláshoz is megfelel. csapófedeles kivitel króm, sárgaréz, patinázott sárgaréz és patinázott vörösréz felületkezeléssel választható.

A műanyag GES R2 változatok különösen megfelelőek padlószőnyeg-burkolatokhoz. A legjellemzőbb alkalmazási helyek az irodaépületek. A fedél két kivitelben áll rendelkezésre: A kábelkivezetővel ellátott változat folyamatos használathoz a legalkalmasabb. A vakfedéllel ellátott változat, amely csak csavarhúzóval nyitható, elkerülhetővé teszi az illetéktelen hozzáférést. A szőnyeget védőkeret óvja a sérülésektől, és egyben megakadályozza a szőnyegszegély kidörzsölődését. A műanyag padlódobozok acélszürke és grafitfekete színekben kaphatók. (x)

További információk: www.obo.hu, info@obo.hu
A dokumentum forrása az e-villamos.hu portál. [ Bezár | eredeti dokumentum | e-villamos.hu főoldal ]