e-villamos.hu >> Átfogó segédlet jelent meg a villámvédelmi kockázatkezeléshez
Frissítve: 2017. május 22.
Az MSZ EN 62305 szabvány gyakorlati alkalmazásának egyik legvitatottabb része a kockázatkezelés. Igaz, hogy a számítások elvégzése jellemzően szoftverek segítségével történik, de az építmények jellemzőinek meghatározásakor – amely a kockázatkezelés lényegi része – számos olyan kérdés vetődik föl, amelyre a villámvédelmi szabvány sem ad egyértelmű választ.
Ezen a helyzeten kíván segíteni a Villámvédelmi kockázatkezelés című elektronikus kézikönyv, amely a www.obovikop.hu oldalról tölthető le, és amelyet az OBO Bettermann Kft. adott ki.

A kiadvány rövid, gyakorlatias formában ismerteti a kockázatkezelés folyamatát a modellalkotástól a paraméterek javasolt beállításán át a dokumentálásig, támaszkodva a hazai tűzvédelem hatályos szabályrendszerére és mindazokra az alapelvekre is, amelyeket tartalmaz ugyan az MSZ EN 62305, de szövegszerűen nem fogalmaz meg.

Jóllehet a segédlet az OBO online ingyenesen és szabadon hozzáférhető kockázatkezelő szoftverének honlapján, a www.obovikop.hu oldalon keresztül érhető el, hasznos lehet mindazok számára is, akik más szoftverekkel végzik a számításokat.

A segédlet a honlap kezdőoldaláról Új kiírás indításával továbblépve, a menüsávban található könyv piktogrammal tölthető le.


A dokumentum forrása az e-villamos.hu portál. [ Bezár | eredeti dokumentum | e-villamos.hu főoldal ]