e-villamos.hu >> Tudnivalók a regisztrációról, hozzászólásokról, tetszésekről
Frissítve: 2011. szeptember 07.
Az E-GÉPÉSZ, E-NERGIA és az E-VILLAMOS szakmai portálok felhasználói regisztrációjáról és hozzászólási rendszeréről.

Regisztráció

A regisztrációs link a cikkek végén lévő hozzászólás-panelnél és a fejlécben a bejelentkezési résznél látható.

A regisztráció nem igényel megerősítő emailt, a regisztrációt követően azonnal bejelentkezhetünk, hozzászólhatunk. 

A regisztráció befejeztével az eredeti cikkhez (amihez hozzá szerettünk volna szólni) fogunk visszajutni. Újdonság, hogy az e-gépész, e-nergia és az e-villamos portálokon egyaránt használható a regisztráció. Ez visszamenőleg is érvényes, a régi felhasználókra is.

Érdemes kitölteni saját profilunkat.

Újdonság: Saját profil

A regisztráció után érdemes kitölteni saját profilunkat. Ez a profil mindenki számára publikus lesz (azok is láthatják, akik nem regisztrált tagok). Az adatlapunkra akkor lehet eljutni, ha a nevünk megjelenik: azaz, ha hozzászólást írunk, vagy egy más által írt hozzászólással kapcsolatban egyetértésünket fejeztük ki. Ez utóbbi mindössze egyetlen gombnyomás, lásd lentebb.

A mezők kitöltése nem kötelező, de ajánlott, hiszen így akár teljes szakmai hátterünket bemutathatjuk, ezzel is "megtámogatva" hozzászólásainkat.

Újdonság: Bejelentkezés

A bejelentkezés (1) a portál fejlécében lévő Bejelentkezés-panel használatával, illetve (2) a cikkekhez való hozzászóláskor történhet. A (2)-es esetben a hozzászólás elküldése akkor lesz egyben bejelentkezés is, ha bejelöltük a "maradjak bejelentkezve" négyzetet. Enélkül a hozzászólásunk természetesen megjelenik, de a következő alkalommal újra meg kell adni a nevet és a jelszót.

Újdonság: "Emlékezz" funkció

A "sima" bejelentkezés (php session vagy munkamenet) bizonyos idő után "megszűnik", ilyenkor újra be kell jelentkezni. A rendszer "elfelejti", hogy korábban bejelentkeztünk. Ha ez egy hozzászólás írása közben történik, akkor adatvesztéssel járhat. Az "emlékezés" esetében cookie (süti) segítségével a saját számítógép megjegyzi a bejelentkezésünket. 

Előny: a bejelentkezést napokig nem kell megismételni, könnyebb a honlap használata.

Hátrány: idegen számítógépen az utánunk következő felhasználó (akár újraindítás után is!) a nevünkben ténykedhet. Emiatt különösen fontos a "Kilépés" funkció használata. Ha erről megfeledkezünk, a leírt eset fordulhat elő.

Hozzászólás

A hozzászólások úgy működnek, mint korábban, de már nem kell minden hozzászólásnál megadni a jelszavunkat. Ha bejelentkeztünk a felhasználónevünkkel (és megjelöltük az új "maradjak bejelentkezve" opciót), a hozzászólás-küldéskor a rendszer automatikusan felismer minket.

Újdonság: Felhasználói adatok

A többi hozzászóló profilját (adatlapját) megtekinthetjük, ha a hozzászólásnál a nevére kattintunk. Ilyenkor az is megjelenik, hogy az illető hozzászóló mely cikkekhez, és hányszor írt hozzászólást.

Újdonság: Cikkek tetszése

A cikkek, írások tetszési indexét bárki növelheti. A "Legnépszerűbb cikkeink" toplista ennek függvényében alakul. A tetszési szám a főoldalon is nyomon követhető, ahogy az egyes cikkek hozzászólás-száma is.

Újdonság: Hozzászólások tetszése, hozzászólással való egyetértés:

Az egyes hozzászólásokkal a regisztrált látogatók tudnak egyetérteni. Egy hozzászólásra egyazon látogató nem tud egynél több egyetértést kinyilvánítani.  Az egyetértés nem anonim! A tetszés-szám ugyanis rákattintható linkké változik (ha 0-nál több ez a szám). Rákattintva megjelenik az egyetértő személyek listája. A név - akárcsak a hozzászólás szerzőjéé - szintén egy link, mely pedig az illető adatlapjához vezet.

A dokumentum forrása az e-villamos.hu portál. [ Bezár | eredeti dokumentum | e-villamos.hu főoldal ]