Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Telephelyfejlesztés
Frissítve: 2010. november 03.
Ez a dokumentum eddig 74 látogatónak tetszett  
Telephelyfejlesztés megvalósítása a Műszer Automatika Kft. versenyképessége növelésének érdekében.
Az Európai Unió támogatja a magyarországi kis- és középvállalatokat is, erre nagyszerű példa a most kezdődő budaörsi telephelyfejlesztés.

A Műszer Automatika Kft. 2010. október 1-én egy sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényen mutatta be a legújabb projektjét.

A Műszer Automatika Kft. még a gazdasági világválság begyűrűzése előtt folyamatos fejlődése révén eljutott arra a szintre, ahol a továbblépéshez és az árbevétel további növeléséhez elkerülhetetlenné vált a vállalkozás telephelyének fejlesztése. Ez a bővítés biztosítani tudja a vállalkozás dinamikus fejlődését.
 
A beruházás Budaörsön, a Komáromi út 22. szám alatti telephelyen kerül megvalósításra, amely 100%-ban a Műszer Automatika Kft. tulajdona. A létesítésre kerülő 3 szintes épülethez parkoló és tetőterasz is tartozik majd. A pályázati támogatásból elkészül az épület, majd a második ütemben a támogatástól teljesen függetlenül, önerőből alakítják ki többek között az épületgépészetet és az elektromos hálózatot, valamint elvégzik az épület működtetéséhez szükséges további munkálatokat. A környezettudatosság jegyében a cég az ISO 14001 környezetirányítási rendszert tervezi bevezetni.
A projekt hozzájárul a térség munkaerő-piaci mutatóinak javulásához, valamint a munkanélküliség csökkentéséhez.

A terület :
•    közvetlenül az M7-es autópálya mellett,
•    M1, M0 autópályák közelében,
•    Budapesttől 10 percre helyezkedik el,
ezáltal ideális csatlakozást biztosít az ország bármely irányába induló autópályákhoz, buszvonalakhoz és főútvonalakhoz.

Elhelyezkedésének további előnye, hogy Budaörs központjának szomszédságában fekszik, ezért könnyen található szakképzett munkaerő.

A cégnek érdekeltségei vannak többek között Irakban, ahol  összességében eddig 4 millió USD értékű vasútfejlesztési projekteket nyertek el, amelyek közül egy már sikeresen befejeződött.

A Telephelyfejlesztés a Közép-Magyarországi Operatív Program keretein belül, közel 20%-os európai uniós támogatással jön létre. A támogatás összege: 99.961.364 Ft

A Műszer Automatika Kft. gazdasági és kereskedelmi igazgatója, Deutsch Tamás a projekttel kapcsolatban kifejtette:

„ A fejlesztés kapcsán a piaci részesedésünket szeretnénk növelni. A beruházás várhatóan 2011. IV. negyedévében fejeződik be.”

A több országban, többek között, egyedülálló módon Irakban is képviselettel és irodával rendelkező Műszer Automatika Kft. a fejlesztéseit leginkább Magyarországon képzeli el a jövőben is, mindezzel hosszú távon is munkahelyeket teremtve a régióban.

„Az innováció és a kutatás-fejlesztés fontos szerepet játszik a cég életében, és ez a dinamikus fejlődés tette fontossá a beruházást.”

A Telephelyfejlesztés - Csík Edina, Budaörs Főépítésze szerint is - jelentős esemény a város életében.
Budaörs Polgármestere, Wittinghoff Tamás Úr hozzátette:

„A válság érintette a települést is, éppen ezért nagy öröm, hogy egy itt működő cég nemcsak meg tudta tartani pozícióját, hanem fejleszteni is képes, amivel munkahelyeket teremt, illetve a bevételeken keresztül a várost is gazdagítja. A Telephelyfejlesztés során kihasználja a cég azokat a lehetőségeket, amelyeket az önkormányzatoknak is ki kell aknáznia.”
 
Ez a dokumentum eddig 74 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-04-24 13:08:05,

HorGa: Tisztelt Kollégák! Részben minden hozzászólással egyetértek, de azért írom, hogy csak részben, [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.