Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
VIII. ENERGOexpo Nemzetközi Energetikai Szakkiállítás és Konferencia
Frissítve: 2010. október 20.
Ez a dokumentum eddig 91 látogatónak tetszett  
Az idén 8. alkalommal rendezte meg a V-Trade Kiállítások Kft. az ETE Hajdú-Bihar Megyei csoportja és a MTESZ együttműködésével az ENERGOexpo Nemzetközi Energetikai Szakkiállítást és Konferenciát 2010. szeptember 21-23. között a Debreceni Kölcsey Konferencia Központ területén. A 3 napos rendezvényen 27 cég közel 686 m2-en mutatkozott be az energetika iránt érdeklődő látogatóknak, a konferencia előadásait pedig mintegy 660 fő hallgatta meg.

A kiállításon részt vevő cégek az energetikai szektor több területét képviselték, így az érdeklődők a konferencián elhangzó elméleti tudást a kiállítói standokon gyakorlati ismeretekkel egészíthették ki többek között az energetikai háttéripar, alternatív energiaforrások, energia-beszerzés és -felhasználás, környezetvédelem területén.
Kiemelt aktualitása volt a konferencia programjában számos előadásnak, amelyek a megújuló energiahasznosítás jövőjét körvonalazó Nemzeti Cselekvési Terv végleges kialakításával kapcsolatosak voltak. A háromnapos konferencia szakmai programja bővelkedett az energetikával szorosan összefüggő, ez idáig eldöntetlen múltbeli, jelen és jövőbeni kérdésekben, amelyekben kívánatos lenne végleges álláspontra jutni, különösen azon témákban, amelyek a középtávú terveinket alapvetően meghatározzák. Több új szakmai szereplő és téma is megjelent a programban, mint például az energiatőzsde, a hazai energetika nemzetközi összehasonlításban, a zöldgazdaság, a klímapolitika, technikai és technológiai újdonságok, az épület- és a bioenergetika aktuális kérdései, a decentralizált energiaellátás támogatása, továbbá a konferencia utolsó napján klaszterek is bemutatkoztak.

Az idei év egyik legérdekesebb programja az Áramárverés volt, ahol fordított licit során juthattak olcsóbb áramhoz a résztvevő vállalkozások. Az árverés 5 kereskedő cég és 8 vállalkozás részvételével zajlott, melynek végén konkrét üzletek köttettek.

Második alkalommal került sor Debrecen egyetemi város fiataljai számára a Jövő energetikája a jövő generációjának szekcióban a megújuló energia-alkalmazásokkal kapcsolatos előadásokra. Az előadások színesek, informatívak voltak, minden biomassza-energetikai eljárás szóba került. Az előadók tudatosan törekedtek egyes elterjedt tévhitek/féligazságok tisztázására, valamint a témával kapcsolatos érdekességek bemutatására.

Az idei konferencia tervezésekor a fő cél az volt, hogy aktuális információkat és gyakorlati tanácsokat közvetítsék a résztvevők számára, így például egy egész szekciót kaptak a már megvalósult projekteket bemutató „best practice” előadások.

Az Épületenergetika szekció középpontjában az energiahatékonyság és az energiatudatosság állt. Az épületenergetika aktuális feladatai mellett szó volt az energiatudatos tervezésről, a távfűtéssel kapcsolatos dilemmákról és a földhő hasznosításának aktualitásairól is.

Az idei évben hetedik alkalommal adott helyet az ENERGOexpo a Villanyszerelő Fórumnak, melyre szeptember 23-án került sor. A fórumon elhangzó előadások számos aktuális kérdést, problémát érintettek, elsősorban a regisztrált szerelői rendszer tapasztalataival és kérdéseivel kapcsolatban.

Ez a dokumentum eddig 91 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-04-24 13:08:05,

HorGa: Tisztelt Kollégák! Részben minden hozzászólással egyetértek, de azért írom, hogy csak részben, [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.