e-villamos online szaklap

Új erősáramú gyártóbázis Magyarországon

| | |  0 | |

Nem túl gyakori, hogy hazánkban valamit gyártsanak, nálunk inkább csak eladni szokás a dolgokat. Éppen ezért dupla öröm, ha ennek ellenkezőjére látunk példát.

Az OBO Bettermann Hungary Kft. dinamikus fejlõdésének köszönhetõ, hogy három év alatt "kinõtte" budapesti ingatlanát, ezért 1996-ban megvásárolta Bugyi községben a mintegy 20 ha-t kitevõ mai telephelyét.

Az új gyártócsarnok, áruraktár és irodaépület kialakítása, illetve felépítése rövid idõ alatt befejezõdött és 1997 õszén mind a kereskedelem mind a termelés beköltözött az újjáépített telephelyre.

2001-ben zöldmezõs beruházásként egy kb. 10 000 m2 alapterületû új gyártócsarnok épült.

2003-ban megindult közép-Európa legmodernebb tûzihorganyzó üzemének beruházása, amelyben a legújabb technológia alkalmazása garantálja a legszigorúbb környezetvédelmi és minõségügyi elõírások teljesítését. Világújdonság a mozgatható horganykád, amely jelentõsen meggyorsítja és leegyszerûsíti a kis és nagyméretû termékek eltérõ felületkezelési igénye miatti technológiai átállást. A horganyzóban kiépített automatikus szállító-rendszernek és a jól megtervezett gyártási folyamatoknak köszönhetõen az anyagok feldolgozási ideje kevesebb, mint 24 órára csökkent.

2006-ban a termelés és a magyarországi értékesítés különválasztása. Az OBO Bettermann Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. megalapítása.

2010-ben 3 új gyártócsarnok ünnepélyes átadása:

1. csarnok 7.700 m² mûanyag fröccsöntõ üzem

2. csarnok 4.500 m² fémszerelõ üzem

3. csarnok 500 m² veszélyes anyag-tároló

Az ipari park beépítettsége az átadott új üzemcsarnokokkal meghaladja a 50.000 négyzetmétert.
A cégcsoport az új csarnokok beüzemelését követõen közel 600 fõt foglalkoztat.





Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul