Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Tisztelt Kollégák, kedves Tagtársak!
Frissítve: 2010. szeptember 24.
Ez a dokumentum eddig 108 látogatónak tetszett  
A MEE VTT Vezetősége ezennel tisztelettel meghívja a Önt rendkívüli közgyűlésére, amelynek időpontja 2010. október 12. 17:00 óra, helye: Világítás Háza (Bp. IV. Árpád út 66.).
Amennyiben a közgyűlésen nem jelenik meg a tagság 50%-a + 1 fő, akkor a közgyűlést változatlan napirenddel, változatlan helyszínre 2010. október 12-én 18:00 órára ismételten összehívom, amely közgyűlés a részt vevők számától függetlenül határozatképes.

Az első és a megismételt közgyűlés között szokásos havi szemináriumi előadásunkra kerítünk sort.

Napirend:
1. Megnyitó, levezető elnök megválasztása, létszámjelentés.
2. Döntés a VTT a  „The International Automotive Lighting and Light Signalling Expert Group (GTB)”, azaz „A nemzetközi gépjármű világítási és fényjelzési Munkacsoport”-hoz való csatlakozásáról.

A közgyűlést az egyik jogi tagunk, a General Electric Hungary Kft. kérésére tartjuk meg.

Melléklet: a GE, mint kérelmező leírása a szervezetről, illetve a csatlakozás szükségességének indoklása részükről.

A szabályalkotásban a legmagasabb fórum az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (ENSZ EGB, UN ECE). Ennek WP29 nevű munkacsoportja (Egységes Járműszabályozások Világfóruma) foglalkozik a közúti járművek közlekedésbiztonsági szabályozásával, melynek kerete egy 1958. évi Genfi Egyezmény. A WP29 politikai fórum, tagjait a tagországok kormányzatai delegálják.
 
A WP29 járművilágítással kapcsolatos szabályozásait a legmagasabb szakértői szinten annak GRE nevű munkacsoportja dogozza ki (Világítási és Fényjelzési Munkacsoport). A GRE tagjai szintén kormányzati képviselők, az üléseken szavazati jog nélkül nemzetközi szakmai szervezetek képviselői is részt vesznek.
     
A GTB a GRE számára készíti elő szakértői szinten a szabályozások dokumentumait. A GTB által előkészített szabályozások elsősorban
- fényforrásokra,
- fényeloszlásokra (országúti és tompított fény, féklámpa, irányjelzők, stb.),
- lámpatestekre, azok felszerelésének módjára, stb. vonatkoznak.
 
A GTB jelenleg, 2010 végéig nem jogi személy, nem bejegyzett szervezet. Alapszabálya van, a munkát az ez alapján megválasztott tisztségviselők irányítják, a tagok tagdíjat fizetnek. A tagság a tagországokból és nemzetközi szakmai szervezetekből áll. A magyar képviselőt eddig a GE adta, a tagdíjat is a GE fizette.
 
2011-től a GTB bejegyzett szervezetté válik, így más nemzetközi szervezetek mellett nagyobb súllyal tud fellépni. A tagság feltétele ezzel szigorodik: a tagországokat csak olyan tagszervezet képviselheti, amely szintén törvényesen bejegyzett szervezet és nyitott az adott tagország minden olyan szervezete számára, amely ebben a szakterületben érdekelt.
 
A VTT közreműködése ezért fontos: Magyarország csak így lehet tag a GTB-ben, csak így lehet befolyása az ott folyó tevékenységre.
 
A GTB magyar képviselőjét továbbra is a GE adná, a tagdíjat is a GE fizeti.
 
A magyarországi szervezeti változásnak is végbe kell mennie 2010-ben, ezért fontos a VTT Közgyűlésének pozitív döntése.

További információk: Világítástechnikai Társaság
 
Ez a dokumentum eddig 108 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.