Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Díjazták a fény mestereit - tagozatunk különdíja is gazdára talált
Frissítve: 2017. március 06.
Ez a dokumentum eddig 27 látogatónak tetszett  
A világításkultúra fejlődését támogató "A FÉNY MESTERE – MASTER OF LIGHT" nívódíjra a tavalyi évben tapasztalt kedvező szakmai fogadtatás után idén második alkalommal lehetett pályázni. Az év legizgalmasabb világítástechnikai rendezvényének kereteit egy különleges gálaest biztosította.
Február 22-én került sor a "A FÉNY MESTERE – MASTER OF LIGHT" pályázat díjátadójára, amelynek a régi Budapest Harisnyagyár épülete adott otthont.A szeptemberben meghirdetett pályázathoz idén különdíj támogatásával csatlakozott a Magyar Belsőépítész Egyesület, a GE Hungary Kft. és a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata. Így a beérkezett pályaművek a nívódíj mellett versenybe szálltak a Design, az Eco és a Fénytechnikai tervezés különdíjakért is. A zsűri a beérkezett pályaművek közül hármat juttatott a döntőbe. Izgalmas fordulat, hogy a díjátadó első részében a döntősök egy rövid, 5 perces prezentáción mutatták be pályázatukat. A zsűritagok a prezentációkat követően elvonultak, és ott hozták meg a döntést: az idei nívódíjat a Healium Decoration nyerte Light-former koncepció, Dodekaéder című pályaművével.

A pályázatról

A Lisys-Project Kft. alapította nívódíj odaítélése a szeptemberben benyújtott pályázatok kizárólag szakmai szempontok szerinti értékelése alapján történt. A döntést az alapítótól független, hét tagú szakmai zsűri hozza meg. A zsűri tagjai voltak (ABC sorrendben):
  • Bányai Tamás, világítástervező, a tavalyi győztes pályamű világítási koncepciójának megalkotója
  • Csontos Balázs, a Vígszínház világítástervezője és világítási felügyelője
  • Haász Ferenc, az ERCO világítástervezője és a Madebylight tervezői közösség alapítója
  • Juhász Ákos, a MOME Építészeti Intézetének igazgatója
  • Kádár Bálint, a KÉK alapítvány elnöke
  • Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu alapító-főszerkesztője
  • Somogyi Krisztina, a zsűri elnöke, vizuális intelligencia-kutató
A díjak odaítélésében is tetten érhető a zsűri gondolkodása a fényről, és az innovatív szemlélet minél szélesebb körű elfogadtatásának igénye.Különdíjak

A szeptemberben meghirdetett pályázathoz idén a Design és a Fénytechnikai tervezés különdíjak támogatásával a Magyar Belsőépítész Egyesület és a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata is csatlakozott. Az energiatudatos világítástechnikai megoldásokat külön is díjazták: GE Hungary Kft. támogatásával megvalósuló Eco Különdíjjal.

A trófea

A Fény Mestere – Master of Light LED-megvilágítású talapzattal ellátott üvegtrófeájáért – mely Botos Péter, Ferenczy Noémi-díjas művész alkotása –, idén is többen versenybe szálltak. A csiszolt üvegtrófea méltó szimbóluma a pályázat által képviselt szellemiségnek.

Lebonyolítás

A beérkezett pályázatok közül a zsűri hármat juttatott a döntőbe. Az est folyamán a döntősök egy rövid, 5 perces prezentációban mutatták be pályaművüket, majd válaszoltak a zsűri kérdéseire. A zsűri ezt követően elvonult és rövid tanácskozás után, hozta meg végső döntését, hogy ki lesz A Fény Mestere – Master of Light 2016 nívódíj győztese.

Díjazás

A 2015-ös évhez hasonlóan a díj elnyeréséhez tartozik, „A FÉNY MESTERE 2016” elismerő oklevél, „A FÉNY MESTERE 2016” felirattal ellátott emlékdíj, kiutaztatás a 2017-os milánói Euroluce 2017 szakkiállításra, valamint a 600 000 Ft-os pénzjutalom.

Díjazottak

A Fény Mestere nívódíjat a Healium Decoration csapata nyerte, a díjat és az oklevelet Böröcz Sándor, a díj alapítója, a Lisys-Project Kft. ügyvezetője adta át.

A Fény Mestere - Master of Light 2016 pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesültek és ezért elismerő oklevélben részesültek: Kudlacsek Janka és Bokor Gyöngyi, az okleveleket Böröcz Sándor, a díj alapítója, a Lisys-Project Kft. ügyvezetője adta át.

Junior Master of Light megosztott 1. helyezést és az ezzel járó jogot, hogy részt vegyen az ERCO szakmai workshopján Molnár Tamás ("Dinamikus fény az iskolában") és Boruzs Ádám ("Érzékeny becsapódások) nyerte. A díjat és az oklevelet Müller László az Erco Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetője adta át.

Junior Master of Light 3. díj: Jakab Zsófia - Horváth Attila, "OptiCube", az oklevelet Müller László az Erco Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetője adta át.

A GE Hungary Kft. által támogatott Eco Különdíj győztese: Kudlacsek Janka lett „Örvény-lámpa” című pályaművével. A díjat és az oklevelet Szép Barnabás a GE Regionális Értékesítési Vezetője adta át.

A MABE által támogatott Design Különdíj győztese: Gothárd Ezsébet, "Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. VI. emeleti egészségközpont közlekedők és irodablokk belsőépítész tervei". A díjat és az oklevelet Gothárd Erzsébet távollétében fiának adta át Szenes István a MABE elnöke.Az MMK ELT által támogatott Fénytechnika Különdíjat Kudlacsek Janka kapta „Örvény-lámpa” című pályaművére. Az oklevelet Kun Gábor az MMK Elektrotechnikai Tagozatának elnöke adta át.

A döntés indoklásaként elmondta, hogy az elkészült világítási berendezés
-    szerencsésen ötvözi a látványt a funkcióval,
-    kellemesen harmonizál az előtér építészeti kialakításával,
-    összhangban van a kapcsolódó közlekedő terek világításával,
-    korrekt műszaki megoldást ad a különleges kialakítás megvalósítására.

A díjátadás után a díjazottakat és a meghívott vendégeket a díj alapítója által szervezett vendéglátás várta.
Ez a dokumentum eddig 27 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.