Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
Frissítve: 2016. szeptember 07.
Ez a dokumentum eddig 39 látogatónak tetszett  
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.

2016. szeptember 20–22. között kerül megrendezésre a 6. nemzetközi LED Professional Symposium+Expo Bregenzben. A rendezvénynek a festői Bodeni-tó partján elhelyezkedő Festspielhaus ad otthont, ahol a 2008-as James Bond film néhány jelenetét is forgatták. A színvonalas konferencia programja idén az okos technológiák alkalmazását helyezi a középpontba a világítástechnikai innovációk területén.Világítási trendek, tudás- és innovációs platform

A világítás szektor előtt a jövőben nagy kihívások állnak. A „LED-esedési” (LEDification) folyamat mellett, az intelligens és emberközpontú világítási rendszerek iránti igény erősen befolyásolja a jövőbeli fejlesztéseket. Új – a szektorban érintett – cégek, piaci szereplők és szervezetek játszanak fontos szerepet a jövőbeni üzleti és technológiai lehetőségekben. Ezen a rendkívül dinamikus piacon a sikerességhez elengedhetetlen a korszerű ismeretek megszerzése, az aktuális trendek ismerete, valamint az együttműködés. Ebben a piaci környezetben nyújt kiváló lehetőséget az évenként megrendezésre kerülő háromnapos LpS rendezvény arra, hogy a résztvevők követhessék a legújabb trendeket, feltérképezhessék a várható, következő generációs világítási megoldásokat, és új szakmai kapcsolatokat építhessenek ki.

Négy szekció, több mint hetven elismert előadó

A konferencia fókusztémái: a jövőbeni trendek, az intelligens világítási megoldások, az IoT (Internet of Things = a dolgok Internete), a fényminőség, a fényforrások, az intelligens világítás, az optika, a hő-menedzsment, a megbízhatóság, a tesztelés és az alkalmazások.

Négy párhuzamos szekcióban, több mint hetven nemzetközileg elismert előadót hallgathatnak meg az érdeklődők, olyan kulcsfontosságú szervezetektől, mint például IBM, Johnson Controls, Bartenbach, Lumileds, Tridonic, Philips, Holst Center, Infineon, NXP, valamint több neves egyetemről.

Hírességek a világítástechnika világából

Az LpS 2016 szimpóziumot nem kisebb híresség nyitja meg, mint a Nobel-díjas Shuji Nakamura professzor (University of California, Santa Barbara), aki a kék és a fehér LED-ek feltalálója. A professzor egyben bemutatja a LED és lézerdióda-technológia legújabb fejlesztéseit is.

A megnyitó betekintést ad majd az Európai Bizottság és a LightingEurope szervezet (amelyet tekinthetünk az európai világítástechnikai ipar hangjának) stratégiai céljairól. Diederik de Stoppelaar, a LightingEurope főtitkára bemutatja azt a stratégiai ütemtervet, amelyet az intelligens világítás területén 2025-ig prognosztizálnak.

Öt új, innovációt „beindító” terület

A „Design és Technológia találkozása” fórum témája, hogy miként lehet a világítástervezők részéről felmerülő igényeket összhangba hozni a világítástechnikai szakmérnököket és rendszertervezőket érintő követelményekkel.

Az „Start-Up Innovátorok” szekciója lehetőséget ad a kreatív világítási közösségeknek, hogy bemutassák technikai újításaikat, megoldásaikat, az alkatrészektől egészen a világítási rendszerekig.

A „Light-Art Design” terület ajtót nyit a világítástervezők és a „fénnyel alkotó” művészek előtt, hogy bemutassák alkotásaikat a rendezvénynek helyet adó operaház előcsarnokában.

A fentieken túlmenően az intelligens fényrendszerek bemutatására is külön szekció ad majd lehetőséget, amely a spektrálisan hangolható LED és OLED világítást helyezi középpontba. Ennek keretében kerül megrendezésre a második HI-LED (Human centric Intelligent LED) fórum is.

Végül, de nem utolsó sorban a 3. napon az EPIC (Europian Photonics Industry Consortium) workshopja a hortikultúrális (kertművelés) világítás területén elért – a növények növekedését segítő fényrendszerekkel kapcsolatos – legfrissebb eredményeket mutatja be.

Idén is nagy érdeklődés várható

A rendezvény szervezői több mint 1500 látogatót várnak, mintegy 50 országból. 3000 négyzetméteren száznál is több kiállító mutatja be új termékeit, a legújabb innovációkat, és betekintést adnak a LED- és OLED-technológiák jelenlegi állásáról is.

Az elismert rendezvényt több mint 20 médiapartner – köztük lapunk, az Elektroinstallateur is –, 15 szakmai szervezet és több tudományos partner támogatja.

További információk a következő elérhetőségeken kaphatók:
Luger Research e.U., Institute for Innovation & Technology
info@lps2016.com
www.LpS2016.com
www.led-professional.com
www.lugerresearch.com

(A cikk megjelent az Elektroinstallateur 2016/6-7 számában, közlése a kiadó engedélyével történt.)

Ez a dokumentum eddig 39 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.