Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Light+Building: Ahol a modern terek életre kelnek
Frissítve: 2016. március 10.
Ez a dokumentum eddig 5 látogatónak tetszett  
Idén a megszokott áprilisi időpontnál kicsit korábban, 2016. március 13–18. között kerül megrendezésre a Light+Building, a villamos szakma vezető nemzetközi szakkiállítása.

A korszerű technológiák, intelligens rendszerek döntő szerepet játszanak a jobb életminőség elérésében, legyen szó az otthonról, a munkahelyről, vagy különböző közösségi terekről – lehetővé teszik, nagyon eltérő egyedi igények figyelembevételét, összehangolását is. Nem véletlen tehát, hogy az idei szakvásár mottója is erre utal: „Where modern spaces come to life: digital – individual – networked”, azaz „Ahol a modern terek életre kelnek: digitális – egyedi – hálózatba kapcsolt”.

A fókusztémák is természetesen e mottó köré csoportosulnak, két vezérfonalra felfűzve.

Smart (azaz intelligens vagy okos) technológiák: a korszerű épülettechnikai szolgáltatások alappillérei:

– az okos épületek valósággá válnak: egyszerű installálás, intuitív működtetés,
– épületek okos energiaellátással: okos hálózatok kiépítése, harmóniában az energiagazdálkodás és a fenntarthatóság,
– épületek okos technológián alapuló felújítása: energiamegtakarítási lehetőségek,
– új megoldások és innovációk a biztonságtechnikában.

Az integrált épülettervezés, a digitális technikák, és az IT-hálózatok terjedése nem csak az élettér komfortját, biztonságát növeli, de hozzásegít a gazdaságosabban, környezetkímélőbben üzemeltethető épületek kialakításához is. Fontos, hogy a jövőnk kulcsát jelentő energiaváltás, energiamenedzsment a hálózat szintjén is illeszkedjen az okos épületekhez (smart grid, smart metering).

Az intelligens városok (Smart City) koncepciója is egyre inkább bekerül a köztudatba. A városokat azonban zömében nem az új épületek, infrastruktúrák jellemzik ezért is kap kiemelt hangsúlyt az okos technikákon alapuló felújítások témája az idei kiállításon.

A számos kísérőprogram és konferencia is várja a látogatókat. Ezeken például a hazánkban is lassan ismertté váló BIM (Building Information Modeling), azaz épületinformációs modellezésről is információkat kaphatnak az érdeklődők. Ez a tervezést, a kivitelezést és az üzemeltetést támogatja a projekteket pontosan leíró, intelligens és koordinált adatok alapján.

„Fényes” kilátások, avagy bepillantás a jövőbe: design és funkció harmóniája a világítástechnikában:

– legújabb designtrendek a lámpatest piacon,
– az emberek és az egészségügy - Emberközpontú Világítás.
A világítástechnika mindig hálás és látványos része a Light+Buildingnek. Ez a terület is gazdag tematikát kínál:
– a tervezés és a funkció harmóniája,
– korszerű anyagok és kreatív formák,
– modern bioritmus-szabályozás,
– új designtrend összhangban a digitalizálással,
– sokoldalúság, egyedi és dekoratív megoldások az élet minden területén.

Ezek azok a kulcsszavak, amelyek mentén a kiállítás, és a kísérő rendezvények betekintést adnak a jövő világítási megoldásaiba. A fény láthatóvá tesz és kiemel. Az utóbbi időkben az épületvilágítás az új fényforrásoknak (LED-ek, OLED-ek) és lámpatesteknek köszönhetően jelentősen változott. Ezek használata sokoldalú lehetőségeket kínál, akár olyan világítási megoldásokat is, amelyek a korábbi technológiákkal elképzelhetetlenek lettek volna.

Az energiahatékonyság nem áll a kreatív világítási megoldások útjába! Az energiafelhasználás csökkentése a világítás esetében kimondottan pozitív változásokat hozott.

A kiállítás a legkorszerűbb világítási megoldásokat és trendeket mutatja be – nem csak a standokon, de a kísérő rendezvényeken elhangzó előadásokban is.

Szinte lehetetlen röviden átfogó képet adni a 2016-os Light+Building tervezett programjairól, a felsorakoztatott témák sokszínűségéről, így aki teheti, látogasson el a kiállításra Frankfurtba március 12–18. között, és ne hagyja otthon a legkényelmesebb cipőjét, mert arra nagy szüksége lesz!

niKa

Forrás: Elektroinstallateur

Ez a dokumentum eddig 5 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-04-24 13:08:05,

HorGa: Tisztelt Kollégák! Részben minden hozzászólással egyetértek, de azért írom, hogy csak részben, [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-03-20 20:51:06,

Radványi László: Tisztelt Kollégák! Én a fentebb említett kormányrendeletnek estem áldozatául, s lassan 1 éve keresem [...]
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Kecskeméten tárgyaltak a Magyar Mérnöki Kamara vezetői
(2015. március 20.)
Kecskemétre látogatott március 17-én és 18-án a Magyar Mérnöki Kamara alelnöki tanácsa és elnöksége. A mintegy 18 ezer jogosított szakági tervezőt, szakértő mérnököt számláló, és csaknem 13 ezer műszaki ellenőrt és felelős műszaki vezetőt nyilvántartó köztestület vezetői az ország egyik leggyorsabban fejlődő településén – városi és megyei vezetőkkel tárgyalva – igen sűrű és sikeres programot bonyolítottak.
Tovább
Kivitelezői gyakorlattal rendelkező villamosmérnököt keresnek
(2015. február 27.)
Békés megyei vizműtelepek épitéséhez keresnek kivitelezői gyakorlattal rendelkező villamosmérnök szakembert, projektvezetői munkakörbe. Jelentkezés a 06/70 624-3707 számon.
Tovább
Állás az SZTNH-nál
(2014. november 18.)
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a Szabadalmi Főosztály Villamossági Osztályára 2 db szabadalmi elbírálói állást hirdet meg.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.