Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Közlemény: Villamos Szakma Napja
Frissítve: 2015. augusztus 19.
Ez a dokumentum eddig 85 látogatónak tetszett  
A szervezőbizottság döntése értelmében a Villamos Szakma Napja néven, december 4-re meghirdetett rendezvény nem kerül megrendezésre, ezért a szervezési munkákat felfüggesztjük.

A szervezőbizottság közleményét az alábbiakban, módosítások nélkül adjuk közre:

"A szervezőbizottság döntése értelmében a Villamos Szakma Napja néven, december 4-re meghirdetett rendezvény nem kerül megrendezésre, ezért a szervezési munkákat felfüggesztjük.

Lássuk kicsit bővebben az okokat. A Villamos Szakma Napja megszervezésének egy átgondolt terv szerint vágtunk neki. Adva van egy rendezvény, az Épületgépészek Napja, amelyet felvállalt módon állítottunk követendő példaként magunk elé, adva van egy szervezőcsapat, akik számos sikeres, akár több tízezres résztvevői számmal lebonyolított rendezvényt valósítottak meg az elmúlt években és adva van egy olyan kommunikációs csatorna, több médiummal, amely kétség kívül a legerősebb a villamos szakmában. Ezekből és a meglévő tapasztalatokból kiindulva döntöttük amellett, hogy már a legelején magasra tesszük a lécet és egy nagy volumenű, magas nívón megvalósított, igényes körítéssel tálalt rendezvényt kívánunk életre hívni - ennek megfelelően a tervek is nagyszabásúak voltak. Több tucatnyi cég részvételével megvalósuló kiállítás, szakmai konferencia, mérnökképzés, majd a nap, sőt az év megkoronázásaként Budapest egyik legelegánsabb szállodájában megtartott, produkciókkal színesített bál, ahol az év embereinek, cégeinek átadásra kerülnek a szakma álltal odaítélt díjak. Olyan tervek, amelyért érdemes tenni, áldozni, kockázatot vállalni.

Első lépésként a meghatározó szakmai szervezetek együttműködését kívántuk megnyerni, hiszen a mintaként szolgáló esemény éppen ettől különleges, hogy az épületgépész szakma teljes összefogása mentén valósul meg. Úgy gondoltuk, hogy az elképzelt színvonal és a megfelelő szakmaiság csak úgy érhető el, ha a rendezvény megkapja azoknak a szövetségeknek, egyesületek támogatását, akik nélkül nem tudtunk elképzelni egy a szakmáért életre hívott rendezvényt.

Az írásban elküldött és a személyes megkereséseink pozitív fogadtatásra találtak, látszólag minden érintett nyitottan állt a kezdeményezéshez, sőt a szervező csapat a szakmából érkező, tenni kívánó, tapasztalattal rendelkező kollégákkal is megerősítésre került. Kiemelendő a Magyar Mérnöki Kamara
Elektrotechnikai Tagozatának és a Magyar Energetikai Társaság szerepvállalása, akik tevőlegesen is segítették a kezdeti lépéseinket.

Az első gomolyfelhők akkor kezdtek gyülekezni, amikor az egyeztetések, megbeszélések nyomán szerződésben kívántuk rögzíteni az egyes támogató szakmai szervezetek szerepét, hiszen enélkül nem kezdhettük el kommunikálni a szakmai összefogást, a közös szándékot, a támogatás tényét. A MMK Elektrotechnikai Tagozatán kívül a tavaszi megkereséseink nyomán, nyár derekára egyetlen szerződést sikerült megkötni, a többi érintett halogató választ adott, de volt olyan is, aki ilyen-olyan indokkal kerülte a kommunikációt, elzárkózott a kezdeti „igen” után a további egyeztetéstől. A következtetések természetesen levonásra kerültek, hiszen az elején tisztában voltunk vele, hogy olyan kezdeményezést indítunk el, amely sokak ellenállásába ütközhet, ezzel együtt megpróbáltunk jó szándékúan mindenkit egy asztal köré terelni.

Terveink szerint legkésőbb május végére, a nyár elejére a szakmai támogatói háttér gerincének fel kellett volna állnia, mert a szabadságolási időszakkal terhelt nyári időszaktól nagy lépéseket nem remélhettünk.
Persze bízhattunk volna még egy nagy őszi megindulásban, de a szervezés során gyűjtött tapasztalatok azt mondatták, hogy túl nagy ellenszélben hajózunk, és itt visszautalnánk az egyik alapcélkitűzésünkre: csak szakmai összefogással, a szakmáért, a szakmának kívántuk megrendezni az eseményt, ellenükben nem akarjuk megtenni.

Érezhetnénk ezt a visszalépést kudarcnak, de inkább kudarca ez a villamos szakmának, amely nem érett meg egy ilyen nagy horderejű összefogást igénylő esemény létrehozására, a bizonytalan szervezeti támogatások nem győztek meg minket arról, hogy 2015-ben a Villamos Szakma Napja az általunk felvázolt elképzelések mentén meg tud valósulni.

Hasznos tanulság ez mindannyiónk számára, ám egy gondolatot még hozzátennénk:: egyetlen megbeszélésen, egyetlen fórumon sem hangzott el, attól függetlenül, hogy ki melyik oldalon állt, hogy a Villamos Szalma Napja terve, ötlete ne lenne jó.

A szervezés lefújását bejelentő közlemény végén talán kicsit ellentmondásosnak hathat az a kijelentés, hogy az elképzelt koncepciót továbbra is életképesnek gondoljuk, és a megfelelő támogató partnerek megtalálása esetén nem zárható ki, hogy az elkövetkezőkben megvalósításra kerül a rendezvény.

Végezetül szeretnénk megköszönni azoknak a szervezeteknek és cégeknek, akik pozitív visszajelzéseikkel, illetve a részvételi, kiállítói szándékuk kifejezésével támogatták a Villamos Szakma Napja megszervezését, mert szerencsére szép számmal akadtak ilyenek is…"

Ez a dokumentum eddig 85 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.