Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Mire érdemes odafigyelni ipari generátorok vásárlása során?
Frissítve: 2015. május 11.
Ez a dokumentum eddig 80 látogatónak tetszett  
A generátorok felhasználása nagyon széles körre terjed ki, mind olyan helyeken, ahol nincs vezetékes elektromos áram, mind hálózati árammal kombinálva, kiegészítő forrásként.

Hálózati kimaradás esetén kézi vagy automatikus úton beindíthatók ezek a berendezések, átmeneti tárolókat, akkumulátorokat is tölthetünk velük. Generátor beszerzésére az egyik lehetőség egy új berendezés vásárlása, a másik pedig egy használt, de jó karban tartott gép eszköz kiválasztása. Az első megoldás egy vadonatúj, akár több évtizedig is használható generátort biztosít, az utóbbi viszont alacsonyabb költségvetés mellett is megvalósítható. Mindkét esetben számtalan beszerzési forrás közül választhatunk. Új berendezést vásárolhatunk márkakereskedőtől vagy több gyártócéget képviselő vállalkozástól. Amennyiben használt eszközök beszerzése mellett döntünk, az egyik lehetőség használt generátorok vásárlása a Surplex oldalán vagy más hasonló honlapon.

Akár időszakos, akár folyamatos üzemű generátort keresünk, több tényező befolyásolja a választást, nem mindegy például, hogy világítani vagy hegeszteni szeretnénk vele. A vásárlásnál a következő szempontokat kell figyelembe vennünk:

- Milyen jellegű fogyasztókat üzemeltetünk a gépről?
- Mekkora teljesítményű fogyasztókat üzemeltetünk a generátorról?
- Mennyit fog üzemelni az áramfejlesztő?
- Mennyire fontos az üzembiztonság?
- Milyen meghajtású gép szükséges: benzin- vagy dízelmotoros, illetve gázüzemű?


Használt Weifang Huasheng vészhelyzeti generátor a Surplex-től

Az új és a használt gép előnyei és hátrányai

A fenti szempontok alapján mind az új, mind a használt generátor vásárlása mellett dönthetünk, mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai:

1. Az első fontos különbség az ár, ez a választás egyik döntő kritériuma. Itt vitathatatlan a használt gépek előnye. Az áramfejlesztő beszerzése nagy beruházás, amely új eszköz vásárlása esetén csak hosszú idő után térül meg. Egy használt gép viszont alacsonyabb keretből is beszerezhető.

2. Használt generátor vásárlásakor magasabb szervizköltségre kell számítanunk. Fontos szempont, hogy érdemes-e használt áramfejlesztőt vásárolni, amely magasabb javítási költségekkel jár, vagy célszerűbb újat beszerezni. Ha a használt berendezés éves amortizációja és az éves szervizköltsége együttesen alacsonyabb, mint az új gép éves amortizációja, akkor megéri használtat venni.

3. Várható élettartam. Az új berendezés várható élettartama természetesen hosszabb, mint a használté. Itt is költség-haszon elemzést kell végezni a döntés előtt. Használt áramfejlesztő vásárlása előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hány üzemórát teljesített már a gép.

4. A generátor fogyasztása is fontos szempont. Az új gépek üzemanyag-felhasználása – hasonló teljesítmény esetén – általában alacsonyabb, mint a régieké. A számításokat ugyanúgy kell elvégeznünk, mint a szervizköltségnél: ha az amortizáció + üzemanyagköltség értéke alacsonyabb a régi eszköz esetében, mint az újnál, érdemes a használtat venni.

5. Korszerűség. Az új áramfejlesztők természetesen modernebbek, mint a használtak. Itt az a kérdés merül fel, hogy feltétlenül szükségesek-e az általuk kínált funkciók. Érdemes pontosan meghatározni, mire szeretnénk használni a berendezést, milyen teljesítményre van igény és ehhez milyen műszaki paraméterek szükségesek. Előfordulhat, hogy egy használt gép is megfelel a feladatra.


Használt Fimag vészhelyzeti generátor a Surplex-től

Mikor jó megoldás egy használt generátor?

A megbízható áramfejlesztő kiválasztása, akár új, akár használt berendezést vásárolunk, nagy körültekintést igénylő feladat. Fel kell mérnünk a gép teljesítményét, állapotát, és arról is gondoskodnunk kell, hogy a későbbiekben a gép karbantartási és javítási munkálatai is elvégezhetők legyenek, azaz megfelelő szerviz is rendelkezésre álljon.

Ha minőségi, de kedvező árú generátort keresünk, a vezető gyártók használt gépei hasonlóan jók, mint az újak. A használt áramfejlesztők területen széles kínálat áll rendelkezésre. Ha használt BOSCH, FIMAG, DEUTZ, GEKO berendezést vásárolunk, üzembiztos eszközhöz jutunk kedvező áron. A használt generátorok ár-érték arányát tapasztalt szakértők állapítják meg, a gépek ára azok állapotát és a piaci realitásokat tükrözi. (x)

Ez a dokumentum eddig 80 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.