Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Megtartották a BPMK tisztújító küldöttgyűlését
Frissítve: 2015. május 07.
Szerző: Dubniczky Miklós
Ez a dokumentum eddig 77 látogatónak tetszett  
A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara május 6-án, a fővárosi Angyal utcai székházban tartotta – négyévente esedékes – tisztújító küldöttgyűlését, melyen a szavazásra jogosult száz küldöttből hetvenhatan vettek részt.

A hagyományoknak megfelelően a küldöttgyűlés ünnepi pillanatokkal kezdődött, a megyei szervezet alkotói elismerése, a Hollán Ernő-díj átadására került sor. A díjat idén két kollégánknak, dr. Kajtár László okl. gépészmérnöknek, és Némethy Zoltán okl. gépészmérnöknek nyújtották át.

A küldöttek korábban kézhez kapták a területi kamara elnökségének, illetve bizottságainak írásos beszámolóit a 2014-es esztendőben végzett munkáról. A napirend elfogadása és a küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztását követően ezen írásos anyaghoz fűzött szóbeli kiegészítéseket Kassai Ferenc. A BPMK elnöke részletesen beszélt az épületenergetikai tanúsítások eredményeiről, melyek ellenőrzését országos hatáskörrel a területi kamara látja el. A félévente mintegy 1300-1500 tanúsítvány ellenőrzését – melyeket a Lechner Lajos Tudásközpont választ ki véletlenszerűen – 80 ellenőr végzi. Kassai Ferenc szólt a kamara széles körű, évről-évre fejlődő társadalmi és civil, illetve állami és önkormányzati kapcsolatairól, valamint erősödő médiajelenlétéről, majd felelevenítette az elmúlt ciklus legfontosabb rendezvényeit – a brüsszeli mérnökkiállítástól kezdve a múlt év óta zajló innovációs ötletbörzékig.

A BPMK elnöke értékelőjében kitért a továbbképzési feladatokra is, leszögezve, hogy a legfontosabb szempont a szakmaiság és a minőség érvényesülése. Kassai Ferenc végül megköszönte minden tisztviselőnek, küldöttnek és a titkárság dolgozóinak azt az áldozatkész és professzionális munkát, melynek révén a megyei szervezet elérte a maga elé kitűzött célokat.

Barsiné Pataky Etelka, az MMK elnöke röviden üdvözölte a küldötteket, aláhúzva, hogy az országos kamara számtalanszor támaszkodhatott munkájában a területi kamara tagjainak szakmai tudására, s megköszönte azt az együttműködési készséget, amivel mindenkor, sok esetben lehetetlennek tűnő határidőkkel is vállalták a szakmapolitikai feladatok ellátását, segítését.

Kassai Ferenc ismertette a területi kamara büdzséjéről készült jelentést, ami tartalmazta a BPMK 2014. évi mérlegbeszámolóját, az idei évi költségvetési terv módosítását, valamint a 2016. évi pénzügyi-gazdálkodási terv előirányzatának előterjesztését. Ezt követően a küldöttek meghallgatták az etikai-fegyelmi bizottság elnökének, dr. Visontai Józsefnek, és a felügyelőbizottság elnökének, Bocsák Istvánnak a szóbeli kiegészítését, majd mindkét grémium jelentését elfogadták.

Az elnökségi beszámolóhoz kapcsolódó rövid hozzászólások az önkormányzatokkal történő kapcsolattartás fejlesztésére, „újragombolására”, a helyi fejlesztési projektek helyi mérnöki közreműködésének intenzívebbé tételére tettek javaslatot (dr. Szakatsits György, Szalay Gábor, Csanád Bálint).

A küldöttgyűlés végül egyhangúlag  elfogadta az elnökségi- és mérlegbeszámolót, az idei évre vonatkozó költségvetési terv módosítását, valamint a jövő évi költségelőirányzatot.

Az új tisztségviselők megválasztása előtt Csapó Attila, a választási jelölőbizottság elnöke ismertette a jelöltek listáját és a papíralapú, urnás szavazás lebonyolításának menetét.

A szavazás eredményeként az elkövetkező négy évre megválasztott kamarai tisztségviselők (zárójelben a szavazatok száma):

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke:
Kassai Ferenc okl. építőmérnök (71).

Alelnökök:
dr. Bende Zoltán okl. vegyészmérnök (41),
dr. Kajtár László okl. gépészmérnök (62),
Némethy Zoltán okl. gépészmérnök (51).

Elnökségi tagok:
dr. Bánó Imre (52),
Bite Pálné dr. Pálffy Mária (44),
Fogarasy Andrea Ágnes (48),
Hamarné Szabó Mária (43),
dr. Kontra Jenő (47),
dr. Kovács Oszkár (40),
dr. M. Csizmadia Béla (46),
Schulek János (56),
Tusánné Ocskai Dorottya (36),
dr. Zsebik Albin (50).

Póttagok:
dr. Szakatsits György (33),
Bálint Péter (30),
Harkai Balázs (27),
dr. Borbás Lajos (25),
Csanád Bálint (19),
Hajnal Norbert (18).

Az etikai-fegyelmi bizottság tagjai:
dr. Arányi László (54),
dr. Dombay Gábor (48),
dr. Dulácska Endre (64),
Éhn József (57),
Gonda Ferenc (37),
Kmetty Károly (53),
Krizsán Kálmán (38),
Ordódy Péter (46),
Varga Balázs (42),
dr. Visontai József (59).

Póttagok:
Bölsei Tamás (32),
Máté Miklós (36).

A felügyelőbizottság tagjai:
Bocsák István (66),
Bokor András (45),
Forstner Miklós (51),
Molnár Dénes (63),
Szalay Ákos (49),
Szalay Gábor (58).

Póttag:
Mangel Zoárd (33).

Forrás: http://www.bpmk.hu/index.php/component/k2/item/222-tisztujito-kuldottgyules-2015

Ez a dokumentum eddig 77 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.