Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Új főtitkár az MMK-nál
Frissítve: 2014. július 01.
Ez a dokumentum eddig 103 látogatónak tetszett  
A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége 2014. június 11-i ülésén határozott az MMK főtitkári feladatok ellátása vonatkozásában. Az Elnökség megköszönte Szőllőssy Gábor megbízott főtitkárnak az elmúlt időszakban végzett főtitkári feladatait, munkájára elnöki tanácsadóként továbbra is számít.

Az MMK Elnöksége 2014. június 12-i kezdéssel megbízta Dr. Virág Rudolfot az MMK főtitkári feladatainak ellátásával.

Dr. Virág Rudolf bemutatkozása során elmondta, hogy Ráksiban, Somogy megyében született, nős, házastársa közjegyző, két gyermekük van. 1974 - 2010. között jogi szakmai tevékenységet végzett, kezdetben a gazdaságban, majd a közigazgatásban. Szakmai vezetői munkaköröket tölt be 1978. óta. A kormányzati szerveknél végzett tevékenysége elsősorban közigazgatási szervezeti rendszerek továbbfejlesztéséhez kapcsolódik, pl. önkormányzati rendszer, területi államigazgatási rendszer (köztársasági megbízotti hivatalok, közigazgatási hivatalok, kistérségek, kormányhivatalok, járás) koncepcióinak kialakításához, szabályozásához, szervezeti kiépítéséhez és működésének irányításához. Szakmai életútja kezdettől kapcsolódik a mérnöki szakterületekhez és a mérnöki kar tevékenységéhez. A kormányzati szerveknél a mérnöki szakma képviselőivel az építésügyi, lakásügyi, vízügyi, közlekedési szabályozások kialakítása terén működött együtt.

(Szerkesztőségünk a közigazgatás.magyarország.hu oldalon (link itt) egy bővebb életrajzot is talált, íme:

1974-1976 - Peremartoni Vegyipari Vállalat - jogi előadó
1976-1990 - Dunaújvárosi Városi Tanács - vb-titkár
1990-1998 - Belügyminisztérium Önkormányzati Főosztály - főosztályvezető-helyettes
1998-2006 Miniszterelnöki Hivatal - hivatalvezető, kormányzati főtisztviselő
2006-2008 - Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium - szakállamtitkár
2008 május-2009. április - Önkormányzati Minisztérium - szakállamtitkár
2009. április-2010. május - Önkormányzati Minisztérium - közjogi és koordinációs szakállamtitkár
2009. december-2010. július - Országos Választási Iroda - vezető
2010. június 10. - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - helyettes államtitkár)

Rövid bemutatkozása után az új főtitkár bemutatta szakmai programját, majd válaszolt a kérdésekre és a javaslatokra. Az új főtitkárral készült program interjú az MMK honlapján is olvasható lesz.

Az új főtitkár az elkövetkező időben minél több területi kamarai és szakmai tagozati elnökségi ülésen is szeretne bemutatkozni, kérem, hogy ütemezzék be ezt a napirendi pontot az őszi félévi ülésekre, valamint amennyiben budapesti tartózkodása alkalmával Elnök úrnak alkalma van az Angyal utcába bejönni, úgy Virág Rudolf személyes megbeszélésekre is örömmel áll rendelkezésre.

Szakmai körökben régi vitatéma, hogy hasonló pozícióban mérnök, jogász, esetleg közgazdász lehet eredményesebb munkát végezni. Mi mindenestre sok sikert kívánunk az új főtitkárnak, és kíváncsian várjuk programját.

Ez a dokumentum eddig 103 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
professzoremeritus2014. szeptember 16 - 15:58:12
Ejnye ejnye Virág elvtárs! De rossz a memóriája...a Kádár rendszerben az első szocialista (kommunista ?)város VB titkára (fiatalabbak kedvéért..Városi Tanács Végrehajtó Bizottság titkára) kemény politikai feladat volt, és a (kommunista) hatalmi struktúrában igen komoly és befolyásos politikai, és nem szakmai pozíció volt!! Ezt a hatalmi pozíciót Virág elvtárs rendkívül ügyesen (szocialista módon) sikeresen átmentette országos szintre, 1990-től 2010-ig kormányszíntől függetlenül. Lehet hogy mégsem időtálló kormányunk fő "ideológusának" bölcs megállapítása, miszerint "Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna". A MMK eddig is egy erőszakos létrehozásától kezdődően teljesen felesleges sóhivatalnak számított,ilyen politikai múlttal rendelkező jogi végzettségűekkel, bukott államtitkárokkal történő kitömése ezt csak tovább mélyíti. Vagy talán eljött az idő? és most kérnek valamit Virág elvtárstól, (ismét csak a fiatalabb kollégák kedvéért A tanú, egy Bacsó Péter által 1969-ben rendezett magyar filmszatíra kulcsmondata) ..ugyan mit?..és miért pont a Mérnöki Kamarában?
Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
(Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.