Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Épületenergetikai és Épületenergia-hatékonysági Szakosztály
Frissítve: 2014. március 13.
Ez a dokumentum eddig 90 látogatónak tetszett  
A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti-, Energetikai-, Elektrotechnikai és Épületvillamossági, valamint Építési szakmai tagozat elnökei megállapodtak az Épületenergetikai és Épületenergia-hatékonysági Szakosztály közös alapításában. A Szakosztály az Épületgépészeti Tagozaton belül működik.

Tisztelt Kollégák!

A szakosztály tagjai az azt létrehozó szakmai tagozatok tagjai, akik tevékenységüket az épületenergetikai és energiahatékonyság területén végzik és az Épületenergetikai és Energiahatékonysági Szakosztály tagjai kívánnak lenni.

Kérjük, javasoljuk a Tisztelt Kollégáknak a Szakosztályba való belépést, elősegítve azáltal a területen végzett munkájukat és az Elektrotechnikai Tagozat képviseletét.

Jelentkezni névvel, címmel, kamarai azonosítóval, e-mail és/vagy telefon elérhetőséggel Fogarasy Andreánál lehet: fogarasyammk@gmail.com

A Szakosztály Tisztségválasztó taggyűléséről hamarosan újabb tájékoztatást adunk.

A szakosztály feladatai különösen:

a) Az Épületenergetikai Irányelvhez kapcsolódó jogszabályok megalkotásában való részvétel, a jogszabályok véleményezése, kapcsolattartás a minisztériumok illetékes személyeivel.

b) Az épületenergetikához kapcsolódó pályázatok megalkotásában való részvétel, véleményezés, kapcsolattartás az NFÜ illetékes személyeivel.

c) A Nemzeti Épületenergetikai Stratégia megalkotásában való részvétel, véleményezés, kapcsolattartás a NFM és az ÉMI illetékes személyeivel. 

d) Az épületenergetika és épületenergetika-hatékonyság témaköréhez tartozó egyéb ügyekben a MMK képviselete.

e) A BPMK hatáskörébe tartozó épületenergetikai tanúsítások ellenőrzésének szakmai támogatása.

f) Az MMK hatáskörében lévő épületenergetikai tanúsítói vizsgák szakmai támogatása.

g) A Szakosztály tagjainak érdekképviselete.

h) A Szakosztály tagjainak szakmai felügyelete.

i) Közreműködés a szakosztály illetőségébe eső tervezői és szakértői jogosultságok szakmai véleményadásában.

j) Felkérésre bíráló bizottsági tagokat delegál a területileg illetékes és szakmailag kapcsolódó tervpályázatokhoz.

k) Figyelemmel kíséri a szakosztály szak- és illetékességi területén, a mérnöki etika érvényesülését és a szakterület, illetve tagság erkölcsi, anyagi elismertségét és indokolt esetben tájékoztatja a tagozat, és/vagy a területi kamara elnökségét.

l) Részt vesz az alapító tagozatok Minősítő Bizottságainak munkájában.

m) Tagjai közül oktatási, továbbképzési és ellenőrzési csoportot hoz létre a szakterületét érintő kamarai vizsgáztatás lebonyolítására, a vizsgaanyag elkészítésére, az értékelés szabályainak meghatározására és karbantartására, valamint az ellenőrzési feladatok ellátására.

n) Segíti a Kamara által ajánlott tervezői és szakértői díjszabás alkalmazását.

o) Segíti a fiatal mérnököket a tervezői, illetve vezető tervezői jogosultság elnyeréséhez szükséges gyakorlat megszerzésében.

A szakosztály a taggyűlését és tisztújító választását 2014. március 25-én (kedden) 15 h-kor tartjuk a 1094. Bp. Angyal u. 1-3. fszt. 25. tárgyalóban, melyre számítunk a nyilvántartásba vett tagságunk megjelenésére.

Kérjük részvételüket visszaigazolni szíveskedjenek Fogarasy Andreánál: fogarasyammk@gmail.com  e-mail címen.

MMK-Elektrotechnikai Tagozat elnöksége

Ez a dokumentum eddig 90 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.