Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Akár egy szerszám: testo 870 hőkamera
Frissítve: 2013. október 28.
Ez a dokumentum eddig 110 látogatónak tetszett  
Az elmúlt években a folyamatos fejlesztésekkel, és az innovatív hozzáállással a Testo megerősítette jelenlétét a hőkamerák piacán. A 2013-as év sem telhetett el anélkül, hogy egy újabb hőkamera széria világot ne lásson, így a Testo piacra dobta a testo 870 műszercsaládot. A hőkamerák fejlesztési irányát eddig a magasabb kategóriájú készülékek jelentették, viszont ezzel a modellel ezúttal a szerviz szakembereket, szerelőket, épületüzemeltetőket, villamos szakembereket célozta meg. Tükröződik ez a műszer kialakításában, felhasználóbarát kezelésében és kedvező árában is.

Ergonómia és kezelhetőség
A testo 870 fejlesztésekor a fő szempont, olyan mérőműszer megalkotása volt, ami illeszkedik a már említett szakmák felhasználási igényeihez. A már megszokott minőség és a felhasználóbarát kezelés mellett kedvező ár is a főbb szempontok közé tartozott. A Testo a mára már többször bizonyított stratégiát követte, tehát az piaci igényfelmérést követően a fejlesztés során folyamatosan együttműködött a különböző iparágak szakembereivel, így tudott a testo 870 kialakításával legjobban illeszkedni a felhasználói igényekhez. A főbb kritériumok tehát a kézreálló ergonómikus kialakítás – a műszer súlya 500 g - és a felhasználóbarát menüvezetés voltak. Az említett szakmák esetén a helyszíni hibakeresés, állapotfelmérés a meghatározandó, így a kiértékelést elősegítendő, egyediként ebben a kategóriában, a kijelző mérete 3,5’. Emelett természetesen megmaradt a képek rögzítési lehetősége – utólagos elemzésre az IRSoft szoftver számára - vagy az egyszerűsített szabványos .JPEG fájlba történő rögzítés. A kedvező ár biztosítása mellett a műszaki paraméterekben is egyedi kategóriájában, így a felbontás 160 x 120 (SuperResolution funkcióval 320 x 240), a termikus érzékenység <0,1 °C, ezekhez pedig társul a kristálytiszta képet adó fix fókusz mellett egy nagylátószögű objektív 36°x24°. A testo 870-2 típus pedig a hőkép mellé elkészíti a beépített 3,1 Mp digitális fényképezőgéppel a valós képet is. Természetesen a műszer magyar nyelvű menüvel és szoftverrel kerül forgalomba.

Alkalmazási területek
Mára elmondható, hogy a termográfia, az érintésmentes hőmérsékletmérés, alkalmazása mindennapossá vált az ipar számos területén. Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásához elengedhetetlen a hőkamerás felülvizsgálat, de a gépészeti-, fűtési rendszerek ellenőrzése és beszabályozása során is kiválóan alkalmazható. A megújuló energiaforrások esetén, napelemes vagy napkollektoros rendszereknél egy hőkamerás vizsgálattal egyszerűen és gyorsan felfedezhetők a szem számára láthatatlan hibák. Az ipari diagnosztikában a hőkamera legtöbbször a mechanikus vagy elektromos megelőző karbantartó vizsgálatok alapműszere, de a gyártási folyamatok ellenőrzésére, minőségbiztosítási vizsgálatok során és a kutatás/fejlesztés területén is megtalálhatók.

Testory
A németországi székhelyű Testo AG az egyike a vezető gyártóknak a kézi valamint telepített mérőműszerek területén. A kutatás / fejlesztésbe való folyamatos befektetéssel megtesz mindent, hogy mércét állítson a méréstechnika területén, árbevételének több mint 10%-át forgatja vissza a kutatás/fejlesztésbe. Világszerte 2500 dolgozóval, 31 leányvállalattal és több mint 80 disztribútorral rendelkezik. Magyarországon leányvállalatként értékesítéssel, méréstechnikai tanácsadással, szervizzel és akkreditált kalibráló laboratóriummal áll partnerei rendelkezésére. (x)

További információ: http://www.testohokamera.hu/index.php/2013-06-13-08-32-00/testo-870

Koczka Péter
koczka@testo.hu
www.testo.hu/870

Ez a dokumentum eddig 110 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.