Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Az ABB 3,9 milliárd dollárért akvirálja a Thomas & Bettst
Frissítve: 2012. február 08.
Ez a dokumentum eddig 105 látogatónak tetszett  
Az ABB a Thomas & Betts 3,9 milliárd dolláros akvirálásával főszereplővé válik a kisfeszültségű termékek észak-amerikai piacán.

• Az ABB és a Thomas & Betts bejelentette megállapodását, mely értelmében az ABB készpénzben, részvényenkénti 72 USD áron akvirálja a Thomas & Bettst
• Így az ABB hozzáférhet a Thomas & Betts észak-amerikai hálózatához, mely több mint 6000 viszonteladóból és nagykereskedőből áll
• A tranzakció megduplázza az ABB megszerezhető piacát a kisfeszültségű termékek területén Észak-Amerikában, hozzávetőleg 24 milliárd USD értékben és kiterjedt globális hálózatán keresztül  forgalmazhatja majd a Thomas & Betts termékeit
• A tranzakció elősegíti az ABB 2015-ös stratégiáját, mely szerint a cég földrajzi jelenlétét, valamint termékskáláját is szélesíteni kívánja az egyik legnyereségesebb üzletágában
• Hozzávetőleg 200 millió USD megtérülésre lehet számítani az éves szinergiahatásokból 2016-ig

Budapest, 2012. február 7. - A piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoport, az ABB (NYSE:ABB), és a kisfeszültségű termékek területén vezető szereplőként ismert, Magyarországon is jelen lévő észak-amerikai Thomas & Betts (NYSE: TNB) bejelentette, hogy a két cég igazgatótanácsa megállapodásra jutott egy tranzakciót illetően, mely szerint az ABB részvényenkénti 72 USD áron, vagyis hozzávetőleg 3,9 milliárd USD-ért akvirálja a Thomas & Betts-t.
A beszerezési ár a Thomas & Betts részvényeinek 2012. január 27-i záró árfolyamából következő 24 százalékos prémiumot is magában foglalja, valamint egy 35 százalékos prémiumot, amely az utolsó 60 kereskedési nap részvényárfolyamának mennyiséggel súlyozott átlagából adódik. A felvásárlás várhatóan 2012 közepén zárul le a Thomas & Betts részvényeseinek, és a szükséges versenyhatósági engedélyeknek a jóváhagyását követően.
A Thomas & Betts Magyarországon is jelen van, a vállalat 220 főnek ad munkát. A kecskeméti gyárban különböző méretű kábelkötegelőket, valamint vészvilágító lámpatesteket és vészvilágító rendszereket gyártanak. Világszinten a Thomas & Betts a következő termékek előállításában jár élen: csatlakozó-, padló-, kültéri elosztó és kötő dobozok; tömszelencék; nehézcsatlakozók, ipari csatlakozók; kábelsaruk, érvéghüvelyek, csatlakozóblokkok; kábel végelzárók, szerszámok; koax csatlakozók; speciális lámpatestek (reptéri leszálló pálya megvilágítás, kültéri lámpatestek); elektro-mechanikai kiegészítők; UPS, energia menedzsment és túláram levezető rendszerek; gyorscsatlakozók vezetékekhez, sorkapcsok, jelöléstechnika; kábeltálcák, kábellétrák.
A Thomas & Betts elektronikai komponensei és az ABB kisfeszültségű védelmi, működtető és mérő berendezései egymással kiegészítve egy szélesebb körű kisfeszültségű termékportfóliót alkotnak majd, amely a Thomas & Betts több mint 6000 viszonteladóból és nagykereskedőből álló észak-amerikai hálózatán, valamint az ABB kiváló európai és ázsiai forgalmazási csatornáin kerül terjesztésre. Az egyesített termékportfóliónak és a kibővített terjesztő hálózatnak köszönhetően az ABB képes lesz megduplázni jelenlétét a megszerezhető piacon Észak-Amerikában, hozzávetőleg 24 milliárd USD értékben.


„A Thomas & Betts egy jól működő cég, amely erős márkákkal és kiváló terjesztési csatornákkal rendelkezik a világ legnagyobb kisfeszültségű termékpiacán” – mondta Joe Hogan, az ABB vezérigazgatója. „Mivel termékeink kiegészíthetőek egymással, ezért az iparág egyik legszélesebb kínálatával lehetünk jelen a piacon. Mind az ABB, mind a Thomas & Betts számára jó esélyeket biztosít a növekedésre ez a helyzet, és a vásárlóknak, valamint a viszonteladóknak is kedvező, mert egy kézből juthatnak hozzá a kisfeszültségű termékek egyik legszélesebb körű kínálatához.”


„Stratégiai szempontból ez egy óriási lehetőség” – tette hozzá Hogan úr. „Célunk, hogy kiterjesszük jelenlétünket az észak-amerikai piac kulcsfontosságú részein, és a jelenlegi egy újabb nagy lépés ebbe az irányba. A tranzakció egyértelműen támogatja 2015-ös növekedési és profitabilitási célkitűzésünket és megfelel minden megtérülési kritériumnak, biztosítva a cég részvényesi értékét.”
„Ez a tranzakció jelentős értékkel bír részvényeseink számára, és a Thomas & Betts képes lesz felgyorsítani globális növekedési stratégiáját” – mondta a Thomas & Betts elnök-vezérigazgatója Dominic J. Pileggi. A kombinációnak köszönhetően szélesebb körű termékportfóliót kínálhatunk észak-amerikai vásárlóinknak és viszonteladó hálózatunknak, valamint hosszú távú lehetőségeket biztosíthatunk alkalmazottainknak. A lehető legjobb időben született meg ez a tranzakció és meggyőződésem, hogy az ABB megfelelő partner lesz üzletünk számára a jövőben.”


A Thomas & Betts és az ABB észak-amerikai kisfeszültségű termékek üzletága együtt egy új globális üzletágat képviselnek, amelyet Pileggi úr vezet Memphisből (Tennessee).
A Thomas & Betts hozzávetőleg 9,400 embernek ad munkát és a várható 2011-es jelentés szerint hozzávetőleg 2,3 milliárd USD árbevételt, valamint hozzávetőleg 390 millió USD kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredményt ért el tavaly. Fő tevékenysége a kisfeszültségű és az ultra-kisfeszültségű elektromos termékek, köztük a csatlakozók, vezetékek, szerelvények, valamint kábel- és vezeték menedzselő termékek előállítása az építőipari, általános ipari, és közüzemi piacokra. Mindezek kiegészítik az ABB kisfeszültségű termékdivízióját, amelyben megszakítók és kapcsolók találhatóak. A Thomas & Betts és viszonteladói egy olyan vezető logisztikai modellel rendelkeznek, amely egyszerű, egyéni számlázású és gyors szállítást biztosít a teljes termékskálára. Mindemellett a cég tornyokat is biztosít az elektromos távvezetékekhez és egy olyan üzletágat is működtet, amely fűtő, szellőző és légkondicionáló berendezéseket gyárt – az ABB számára mindkét terület újnak számít, bár kapcsolódik a cég alapvető energetikai és automatizálási fókuszához.
Az ABB 4 milliárd USD értékben teljesen átvállalja az áthidaló finanszírozási kötelezettséget a Bank of America Merrill Lynch helyett, és az összeg készpénz, valamint adósságinstrumentumok kombinációjának formájában kerül törlesztésre. A tranzakció várhatóan az első éven belül áll növekedési pályára, miután lezárulnak az egyszeri díjak és a végrehajtás költségeinek kifizetései. Az ABB hozzávetőleg 200 millió USD megtérülést vár a tranzakciótól az éves szinergiahatásokból 2016-ig. A szinergiahatások költségének többsége várhatóan a beszerzési és vásárlási eredményekből származik majd.
„Ez egy egyedülálló lehetőség az ABB számára, hogy a kisfeszültségű termékek nagyrészt kiaknázatlan észak-amerikai piacán növekedhessen” – mondta Tarak Mehta, végrehajtó bizottsági tag, az ABB kisfeszültségű termékdivíziójának felelőse, amelybe a Thomas & Bettst önálló egységként fogják integrálni. „Terveink szerint megtartjuk a Thomas & Betts erős márkanevét, termékneveit és a jövőben is építeni fogunk rájuk. Egymással kiegészíthető termékeink vannak, amelyeket már ma is értékesíthetünk együtt, míg más termékeket később mutatunk majd be a vásárlóinknak.
„Az ABB és a Thomas & Betts közös kultúrával rendelkezik. Csodáljuk a Thomas & Betts csapatának mélyreható iparági szakértelmet, lelkesedését és a forgalmazókkal, valamint a nagykereskedőkkel kialakított kiváló, nagy múltú kapcsolatrendszerüket” – mondta Mehta úr. „Folytatjuk a Thomas & Betts sikeres üzleti modelljét, együttműködve a forgalmazóival, nagykereskedőivel és az eredeti eszközgyártó (OEM) vásárlóival, a Thomas & Betts vezetői pedig sikeresen levezénylik az új üzletág felépítését.
A megállapodás értelmében a tranzakció egy olyan egyesülésnek minősül, amely a Thomas & Betts részvényeseinek többségének jóváhagyását igényli, és erre egy különleges találkozón kerül sor, várhatóan a második negyedévben. A tranzakció lezárásának további feltétele a szokásos hatósági engedélyek jóváhagyása Észak-Amerikában és Európában.
A Bank of America Merrill Lynch az ABB pénzügyi tanácsadójaként járt el, és áthidaló finanszírozási eszközt nyújt a tranzakcióhoz. A Kirkland & Ellis LLP az ABB jogi tanácsadójaként működött közre. A Deutsche Bank Securities Inc. biztosított pénzügyi tanácsadást a Thomas & Betts számára, míg a cég jogi képviseletét a Davis Polk & Wardwell LLP látta el.
Az ABB (www.abb.com) nemzetközi vállalatcsoport vezető szerepet tölt be az energetikai és automatizálási technológiák területén; lehetőséget teremt ügyfelei számára, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a tevékenységük okozta környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ több mint 100 országában működik és körülbelül 130 000 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalatcsoport árbevétele 2011 első 9 hónapjában hozzávetőleg 5 milliárd USD volt a jelentés szerint. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.
A Thomas & Betts (NYSE:TNB) a világ egyik vezető tervezője, gyártója és forgalmazója az olyan alapvető komponensek piacán, melyek a villamosenergia kapcsolását, elosztását, továbbítását és megbízhatóságát nyújtják az általános ipari, építőipari, és közüzemi szereplők számára. A portfólió 45 prémium márkanév alatt közel 200,000 terméket tartalmaz, így ahol elektromosságot használnak ott a Thomas & Betts termékei is megtalálhatóak. A memphisi (Tennessee) központú Thomas & Betts 20 országban rendelkezik gyártó létesítményekkel és hozzávetőleg 9,400 alkalmazottat foglalkoztat. További információ: www.tnb.com
 
ABB - előretekintő megállapítások
Jelen sajtóközlemény előretekintő megállapítások is tartalmaz az ABB Thomas & Betts akvirálásához kapcsolódóan. Az előretekintő megállapítások jelenlegi számításokon alapulnak, melyeknél fennáll a kockázatok és bizonytalanságok lehetősége, amelyek közül sokat nehéz megjósolni, és az ABB sem képes befolyásolni – mindezek hatására később a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jelenlegi előrejelzésektől. Az előretekintő megállapítások tartalmára nincsen garancia. A kockázatok és bizonytalanságok közül arra sincsen garancia, hogy az akvizíció befejeződik, vagy ha be is fejeződik, akkor az az elvárt időkereten belül történik meg. Az akvizíciót a következő további kockázatok és bizonytalanságok is befolyásolhatják: a kötelező hatósági engedélyek nem szerezhetőek be időben, vagy egyáltalán nem szerezhetőek be; nem valósulnak meg az akvizíció várható előnyei, beleértve a szinergiahatásokat; a Thomas & Betts és az ABB megfelelő műveleteinek integrálása lényegesen csúszik, vagy a reméltnél sokkal költségesebbnek, illetve nehezebbnek bizonyul. A sajtóközlemény előretekintő megállapításait azzal a számtalan bizonytalansági tényezővel együtt kell értékelni, melyek befolyásolják az ABB üzletágait, és különösen azokkal, melyeket az óvatossági tényezőkről szóló értekezésben beazonosítottak az ABB éves jelentésén belül a Form 20-F pénzügyi kimutatásban a 2010. december 31-el zárult periódusban. Az ABB nem vállal kötelezettséget arra nézve, hogy a nyilvánosság előtt frissítse bármely előretekintő megállapítását, legyen szó akár új információról, jövőbeni eseményekről, vagy egyéb másról.


Thomas & Betts - előretekintő megállapítások
Jelen sajtóközlemény olyan előretekintő megállapításokat is tesz, melyek a cég működésével, üzletágával, gazdasági és politikai környezetével kapcsolatos feltételezéseket tartalmaznak. A tényleges eredmények lényegesen különbözhetnek, bármely ezen előretekintő megállapításokban megfogalmazott vagy beleértett jövőbeli eredménytől. A cég nem vállal kötelezettséget arra nézve, hogy nyilvánosságra hozzon bármilyen módosítást a sajtóközleményben található előretekintő megállapítások bármelyikével kapcsolatban, így nem kíván reflektálni a sajtóközlemény kiadását követő eseményekre vagy körülményekre, valamint a nem várt események bekövetkezésére sem.

További információ:
ABB Kft.
Szilvási Krisztina
Tel: + 36 20 430 0636
e-mail: Krisztina.Szilvási@hu.abb.com

NeoNoir Kommunikációs Kft.
Szabó Virág
Tel: + 36 20 387 35 55
e-mail: szabo.virag@neonoir.hu

Ez a dokumentum eddig 105 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.