Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Az ABB Magyarországon
Frissítve: 2012. január 26.
Ez a dokumentum eddig 115 látogatónak tetszett  
20 év innováció az automatizálás és energiahatékonyság területén; 200 milliárd forint árbevétel az elmúlt két évtizedben.

A világ piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoportját, az ABB-t képviselő ABB Kft, működésének 20. évfordulóját ünnepli Magyarországon, amelynek kapcsán a cég közösen értékelte az elmúlt két évtizedet néhány fontos üzleti partnerének képviselőjével.

Budapest, 2012. január 17. - Az ABB Kft. 20 éves magyarországi fennállásának alkalmából sajtótájékoztatót tartott, amelyen kitüntetett szerepet kaptak az elmúlt két évtized eredményei, valamint néhány nagyobb partner képviselői is megosztották tapasztalataikat az ABB-vel közös gyümölcsöző együttműködésükkel kapcsolatban.

Az ABB a világ egyik piacvezető mérnöki vállalata. Termékei, szolgáltatásai és korszerű megoldásai segítséget nyújtanak a fogyasztóknak, hogy a villamosenergiát minden korábbinál hatékonyabban és fenntarthatóbb módon használják fel, növelve ezáltal az ipari termelékenységet és csökkentve a környezetterhelést. Az ABB  Magyarországon 1200 helyszínen több mint 50.000 villamosipari berendezést telepített, valamint az energetika és automatizálás területén számos innovatív fejlesztést kezdeményezett. Legutóbb például az E-Mobility Network, az elektromos autózás elterjesztésére létrejött közösség alapítói között üdvözölhettük a céget.
A sajtóeseményen Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a globális ABB cégcsoportot, a 20 éves magyarországi működés jelentősebb állomásait, valamint a jövőbeli terveit: 
„A mögöttünk hagyott 20 sikeres év után büszkén kijelenthetjük, hogy az energetika és automatizálás világában az ABB szinonímájává vált a legmagasabb, kompromisszumoktól mentes minőségnek Magyarországon is. A legnagyobb létesítmények és ipari vásárlók, mint például a Paksi Atomerőmű, Richter Gedeon Nyrt., a MOL és az ELMŰ  részére biztosítottuk az ABB termékeit és technológiáját. A minőség, biztonság, termelékenység és energiahatékonyság mind kulcsfontosságú tényezők és technológiánkkal mindezt elérhetik a vásárlóink most és a jövőben egyaránt.”

Eredményeik számokban:
• 32 milliárd USD globális árbevétel (2010)
• Több mint 20 év innováció Magyarországon az energetika, az automatizálás és energiahatékonyság területén
• Több mint 200 milliárd forint értékű projekt kivitelezése az elmúlt 20 év során létesítmények, villamos átviteli és elosztóhálózatok üzemeltetői, a villamosenergia-termelők, az építőipar, valamint a főbb ipari vállatok számára

1996 óta az ABB csapata több közös projektet valósított meg a Richter Gedeon szakembereivel a Richter üzemeiben Dorogon és Budapesten. Az ABB azóta is támogatást nyújt a Richternek üzemei hatékony és biztonságos működéséhez, minimalizálva az üzemzavarokból eredő leállásokat. “Az ABB globális és helyi tapasztalattal, háttérrel rendelkezik a gyógyszeriparban és petrolkémiai iparban, valamint megbízható technológiával, és olyan mérnöki tudással és csapattal is bír, amely már bizonyított. Ezen értékek jelentős szerepet játszottak a Richter Gedeon Nyrt. és az ABB sikeres együttműködésében az elmúlt 16 év során” – mondta Ress Miklós a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának képvislője.
Az ABB Kft és az ELMŰ között hosszú múltra tekint vissza az együttműködés, amiről Dr. Kövesdi Zoltán, az ELMŰ Nyrt. igazgatósági tagja így nyilatkozott:
„Az ABB technikai eszközei, mint például a karbantartásmentes és modern kapcsoló berendezések, transzformátorok, szabványosított kompakt állomások vagy vezetékek fontos szerepet játszottak a magyar elektromos hálózat átalakításában. Az olyan előnyök mellett, mint például a megnövelt energiahatékonyság, megbízhatóság, és csökkentett működési költségek, az ABB által nyújtott megoldások Magyarország energiaellátásának biztonságáért is hozzájárulnak”.

Az ABB globális stratégiája öt fő összetevőre épül:
1. versenyképesség növelése a helyi piaci igényeknek megfelelő gyártással a termelékenységre és minőségi fejlesztésekre fektetve a hangsúlyt;
2. a makrogazdasági trendek, mint a feltörekvő piacok növekedése, erőforrás-hatékonyság és az éghajlatváltozásból eredő lehetőségek hasznosítása ott, ahol a piacok gyorsabban növekednek a helyi GDP-nél;
3. a vezető piaci pozíciók és technológiák kiaknázása a piaci részesedés növeléséért olyan meghatározó üzletágakban, mint az elektromos hálózatok és az ipari automatizálás;
4. sikeres akvizíciós politika folytatása annak érdekében, hogy gyorsítsák a növekedést a prioritást élvező kihasználatlan területeken;
5. az egyenáramú (DC) technológiák és a hasonló áttörő jelentőségű lehetőségek kiaknázása, a széleskörű, energiahatékony automatizálás és energetikai megoldások érdekében.
Az ABB Magyarországon is ezen stratégiai célkitűzések mentén halad, kiemelten fókuszálva  a helyi mérnöki tudásbázisra és a vezető műszaki egyetemekkel történő együttműködésre.

Az ABB 2011 és 2015 közötti árbevételét tekintve az összetett éves növekedési ütem (CAGR) szerinti 7-10 százalékos növekedésre számít, a 3-4 százalékosra becsült éves globális GDP növekedés és az 5-6 százalékosra becsült teljes piaci növekedéssel szemben. Az adott időszak akvizíciói – az időzítés és a nagyságrend a piaci helyzettől függ – lehetőséget teremthetnek további 3-4 százalékpontos emelkedésre a megcélzott szervezetnövekedési ütemnek megfelelően.

Az ABB (www.abb.com) nemzetközi vállalatcsoport vezető szerepet tölt be az energetikai és automatizálási technológiák területén; lehetőséget teremt ügyfelei számára, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a tevékenységük okozta környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ több mint 100 országában működik és körülbelül 130 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

Az ABB bemutatkozó filmjét az alábbi hivatkozáson tekintheti meg:
http://www.youtube.com/watch?v=5f0lGyo_9vk

Képeket az alábbi linkekről tölthet le:
http://www.abb.com/cawp/abbzh250/73f213962ef5227dc12577680026f2bd.aspx#
http://www.abb.com/cawp/abbzh250/dc2dd530d4fa008cc12577680027299e.aspx#

További információ:

ABB
Szilvási Krisztina
Tel: + 36 20 430 0636
e-mail: Krisztina.Szilvási@hu.abb.com

NeoNoir
Szabó Virág
Tel: + 36 20 387 35 55
e-mail: szabo.virag@neonoir.hu

Ez a dokumentum eddig 115 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-04-24 13:08:05,

HorGa: Tisztelt Kollégák! Részben minden hozzászólással egyetértek, de azért írom, hogy csak részben, [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.