Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
32/2011 (X.12.) MMK Elnökségi határozat
Frissítve: 2011. október 21.
Ez a dokumentum eddig 92 látogatónak tetszett  
A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége átmeneti intézkedésként az akkreditált tanfolyamok és a vizsgáztatás beindításáig a kérelmező épületvillamossági tervezők részére, a vizsgakötelezettség teljesítésének 2012. április 30-ig történő előírása mellett, a villámvédelmi tervezési tevékenységet lehetővé teszi.

Felszólítja az MMK Elektrotechnikai Tagozatát, hogy az MMK főtitkárságának bevonásával a tanfolyamok és a vizsgák akkreditációjának feltételrendszerét készítse el, és azt jóváhagyásra terjessze a 2011. november 9-i elnökségi ülés elé. A Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. az MMK Elektrotechnikai Tagozata szakmai segítségével kezdje meg a villámvédelmi tanfolyam szervezését és lebonyolítását.

Az MMK Elnöksége felkéri az Elektrotechnikai Tagozatot, hogy 2012. április 30-ig az MMK Elnökségének ülésein havonta számoljon be a megtett intézkedésekről.

Ez a dokumentum eddig 92 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Kondics Imre2011. október 26 - 16:45:11
Ami hirtelen eszembe jutott, pedig már régóta tervezem!

Ezúton tisztelettel meghívom az MMK Elnökségének prominens (értsd alatta, a fenti döntésben részt vett) tagjait egy repülős utazásra. Az út különlegessége az lesz, hogy a hajózó személyzet majd csak jövőre vizsgázik le a gép vezetéséből!

De komolyra fordítva a szót, már ha egyáltalán erről a döntésről lehet komolyan beszélni!

Ez a döntés - véleményem szerint - egy olyan mértékű sületlenség, amely komolyan megkérdőjelezi a döntéshozók mérnök-szakmai képességét! Felnőtt mérnök emberek tényleg képesek ilyenre?

Felelős tevékenység végzését engedélyezik bemondásra?

Most úgy érzem magam, mint Józsi bácsi a mezőgazdasági repülőn tett próbaútján, amikor azt mondja: "No, erre azért nem számítottam!"

Azt gondoltam, a mérnök szakma elismertségének idestova már 20 éve tartó mélyrepülése lassan véget ér! De most úgy látszik nem így lesz. És ehhez a "fényes tekintetű" Kamara nem csak, hogy asszisztál, de aktívan kezdeményez is! Az MMK Elnöksége bizonyította, mindenen túl tud tenni!

Ez az igazi, amikor saját magunk (mert kívülről ugye a Kamara az mi vagyunk, hús, vér mérnök emberek) ássuk még mélyebbre a sírunkat!

Remélem, köszönetet nem várnak érte!

Több szót nem is érdemes erre pazarolni! like E-1
Ezzel a hozzászólással 2 olvasó ért egyet.
(Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
Benedek János2011. október 26 - 18:33:35
Első olvasatban:

Látok "Nekem tetszik" gombot, de mit tegyek ha nincs "Nekem ez nem tetszik" , arra hol lehet klikkelni?
Ezzel a hozzászólással 2 olvasó ért egyet.
(Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
Benke Szilveszter2011. október 28 - 13:25:20
A most idézett 32/2011 (X.12.) MMK Elnökségi határozat mentesít a tanfolyam alól, eddig értem. De melyik szabvány alapján kell/lehet addig is tervezni?
Üdvözlettel

Benke Szilveszter
Ezzel a hozzászólással 1 olvasó ért egyet.
(Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
Kovács László2011. október 31 - 04:23:29
2011. február 4.

"A közigazgatási egyeztetés szakaszában van az új OTSZ
http://e-villamos.hu/?action=show&id=1871

A MEE Tervezői Munkabizottságában a közeljövőben napirendre tűzzük a villámvédelmi szakemberek továbbképzésének kérdését is, erről értesítjük majd a tervezőket, felülvizsgálókat.
Dr. Fodor István vezető tervező, MEE tervezői MUBI elnök
2011. február 15 - 10:53:23" (!!!)
Hogy szalad az idő
http://www.rolex-chat.com rolex replica watches review
Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
(Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
Dinihun2011. november 10 - 12:55:11
Véleményem szerint jogszabályt egy elnökségi határozat nem írhat felül. A Kamarának a jogalkotóknál kellett volna lobbizni az átmeneti időszak rendezéséről.
Ezzel a hozzászólással 1 olvasó ért egyet.
(Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
Szilágyi Miklós2011. december 15 - 11:26:05
Tisztelt Uraim, Tisztelt hozzászólók!
Magával az Elnökségi Határozattal és Kondics Imre kollégával is vitatkoznék.
A Határozattal azért-melyet ugyancsak e témát érintően, egy másik cikk kapcsán már kifejtettem, most röviden megismétlem- azért, mert a MMK behódoló, szolgalelkű módon állt kérdéshez, érintett tagjai meglévő jogosultságai védelmében- a jogszabályi hierarchiát felrúgó BM-rendeletben foglaltakat szentírásként kezelve nem az észrevételezést-ellenállást, hanem az azonosulást választotta.
Kondics Imre kolléga repülős hasonlatával vitatkoznék:
"...a hajózó személyzet majd csak jövőre vizsgázik le a gép vezetéséből!" alapjaiban téves, ugyanis jelen esetben a hajózó személyzetnek (tervezők, műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők) van érvényes vizsgájuk az adott géptípusra, csupán az adott géptípuson történt valamilyen változás, melyet a hajózó személyzet számára (is) előírt továbbképzési rendszer keretében meg tudnak ismerni, el tudnak sajátítani.
Még egy gondolat:
Ha a jogszabályalkotás eme logikáját (és a MMK hozzáállását)elfogadnánk, akkor azon túl, hogy a továbbképzési rendszer egy fabatkát sem érne, egy-egy új jogszabály, szabvány , előírás megjelenésekor újból és újból tanfolyamról tanfolyamra járhatnánk és vizsgázhatnánk.
Ezzel a hozzászólással 0 olvasó ért egyet.
(Az egyetértéshez be kell jelentkezni)
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.