Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Schrack kreditpontos továbbképzések
Frissítve: 2011. szeptember 21.
Ez a dokumentum eddig 97 látogatónak tetszett  
Új továbbképzés sorozatot indítunk októberben tervező, műszaki ellenőr és kivitelező partnereink számára. A képzés a Magyar Mérnök Kamara által akkreditált, elvégzéséért 2 kreditpont írható jóvá a résztvevők számára.

A sorozat első képzése Épületvillamosság I. címmel az alábbi két igen aktuális témakört mutatja be részletesen:

Alternatív energia - Hálózatszinkron fotovillamos rendszerek

Az előadás több szempontból csoportosítja a fotovillamos rendszereket. Vizsgálja és részletesen tárgyalja az egyes csoportokba tartózó megoldásokat valamint ezek sajátosságait, műszaki oldalról teljes, átfogó áttekintést adva. Ennek során mind rendszer-, mind a rendszer egységeinek szintjén bemutatja a korszerű fotovillamos megoldásokat. Tárgyalja a modulok felépítését, műszaki jellemzőit, kiválasztási kritériumait, rögzítési és csatlakozási lehetőségeit, működési sajátosságait, valamint szükséges kiegészítő védelmeit. Nagy hangsúlyt fektet a rendszer egyenáramú oldalának elosztótechnikájára, részletes információt adva a modul-sor párhuzamosítás, lekapcsolhatóság és túlfeszültség-védelem feladatköréről.

Az inverterek kapcsán, a hálózatszinkron inverterek vizsgálata mellett, a modulok inverterhez történő, helyes illesztésének kérdéseit is tárgyalja, részletezve a feszültség- és teljesítménynövelés módszerét.

Végül áttekintést ad a kiválasztási és méretezési folyamatról, mely segítségével konkrét kiválasztási példák kerülnek kidolgozásra.

A gyakorlati munka során a korábbi, fotovillamos rendszerek előadáson elhangzottak vizsgálatát gyakorlati szempontok szerint végezzük. Külön figyelmet fordítva a PV-modulokrögzítéstechnikájára, csatakozására, valamint az egyenáramú oldalon fellépő feladatok kiszolgálására használható elosztótechnikára. Ez utóbbi kapcsán a túlfeszültségvédelmi készülékek, kapcsolókészülékek és csatakozástechnika kerül bemutatásra.

Energia-megtakarítás - Mozgás- és jelenlétérzékelőkkel vezérelt világítási rendszerek előadás

Az előadás a készülékek, a felhasználásukkal kiépíthető rendszerek, valamint a megvalósítható funkciók szempontjából csoportosítja a jelenleg használt eszközöket. Alapvető iránymutatást ad az érzékelő típusok közötti eligazodásban, részletesen meghatározva a működésben lévő különbségeket, illetve az ebből adódó alkalmazásbeli eltéréseket. Vizsgálja és részletesen tárgyalja az alkalmazási területek sajátosságait, követelményeit. Tárgyalja a készülékek felépítését, műszaki jellemzőit, kiválasztási kritériumait, rögzítési és csatlakozási lehetőségeit, működési sajátosságait.

Végül áttekintést ad a kiválasztás folyamatáról, mely segítségével konkrét példák kerülnek bemutatásra. Ezen rész során a készülékek beállíthatóságával, illetve a beállítások hatásával is foglalkozik, mély ismeretanyagot átadva a későbbi gyakorlati munkához.

A gyakorlati munka során, készülékismereti és beállítási, üzempróbai és bekötési gyakorlatok végrehajtására kerül sor:
• Kültéri és beltéri eszközöket vizsgálva
• Fali és mennyezeti készülékeket felhasználva
• Párhuzamosítási, valamint master-slave kiépítési példákon keresztül
• Egyedi funkció-beállítások elemzésével
• Egyedi, távvezérlési funkciók tesztelésével (IR táviárányíthatóság, IR távirányítók (funkciói)

Várjuk Önöket az alábbi időpontokban:
2011. október 19.
2011. november 3.
2011. november 16.
2011. november 30.

A képzés egynapos, ideje: 10:00 - 16:00

Helyszín:
SchrackTechnik budapesti központja
1172 Budapest, Vidor u. 5.

A program részvételi díja 8000 Ft+ÁFA/fő

Tanfolyam sikeres elvégzése esetén a résztvevő a nevére kiállított oklevelet kap, valamint a tanfolyam díját visszautaljuk.

Tanfolyam díjának befizetése:
A tanfolyam díjának befizetése az alábbi számú bankszámlánkra történő átutalással történik:
Bankszámlaszámunk: 10900028-00000002-12640151

Jelentkezés visszaigazolása:
Jelentkezésének visszaigazolását, a kitöltött jelentkezési lap és banki igazolás másolatának beérkezését követően küldjük el. A tanfolyamon történő részvétel alapja e visszaigazolás megléte.

Tanfolyamdíj tartalma:
A befizetett díj a képzés költségein kívül (pl. oktatáshoz szükséges és kiosztásra kerülő oktatási segédletek, katalógusok) tartalmazza a szünetek büfé kínálatát és ebédet.

Tanfolyam sikeres elvégzésének feltétele:
A részvételt követő vizsga/teszt eredményes megírása.

Jelentkezés lemondása:
Jelentkezését írásban, a tanfolyam időpontját megelőző 5. munkanapig lemondhatja, ekkor a korábban átutalt tanfolyam díjat visszautaljuk. E határidőt követően, lemondás esetén a tanfolyam díját visszautalni nem áll módunkban. Ebben az esetben a részvételi díjról számla készül, mely a képzést követően kerül postázásra.

Tanfolyam időpontjának módosítása:
Cégünk fenntartja magának a jogot a tanfolyam időpontjának módosítására, ha a résztvevők száma túl alacsony vagy túl magas. Ilyen esetekben a tanfolyam résztvevői új időpontok közül választhatnak vagy visszakapják a korábban befizetett tanfolyami díjat.

Jelentkezés:
Kitöltött jelentkezési lapját a tanfolyam díjának befizetését igazoló banki értesítés másolatával együtt, az alábbi elérhetőségek (levélben, faxon vagy e-mailben) valamelyikére küldheti el:

SchrackTechnik Kft.
Cím: 1172 Budapest Vidor utca 5.
Fax: +36-1-253-14-91
E-mail: schrack@schrack.hu

Ez a dokumentum eddig 97 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-05-01 15:13:32,

Muzsek Zoltán: Szeretném megrendelni a Elektromosipari szakemberek kézikönyve cimü könyvet hol? és hogyan? tudom ezt [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-04-24 13:08:05,

HorGa: Tisztelt Kollégák! Részben minden hozzászólással egyetértek, de azért írom, hogy csak részben, [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.