Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Csúcstechnológia a környezetért
Frissítve: 2011. július 12.
Ez a dokumentum eddig 111 látogatónak tetszett  
Az LG LED és PLAZMA világítási rendszerei a fenntartható fejlődés szolgálatában.

A fenntartható fejlődés egyik élharcosaként az LG Electronics az AE (Air Conditioning and Energy Solutions) üzletágán belül folyamatos kutatás-fejlesztési munkát végez, mind a meglévő technológiák hatékonyabbá tétele, mind pedig a megújuló energiahordozók felhasználása terén.

LED és PLAZMA (PLS) világítástechnika
Az LG már régóta foglalkozik chipek, mikrochipek és különböző elektronikai alkotóelemek fejlesztésével és gyártásával (pl. a 6” wafer − a chipek alapanyaga − és a chip-on-board gyártásban világelső).
Az elmúlt évben az LG Electronics megszerezte a LED- és PLAZMA (PLS) fényforrás és lámpatest termékeire a hivatalos energiahatékonysági-, minőségi-, biztonsági- és környezetvédelmi tanúsítványokat az európai, kínai, japán és koreai piacokra, amellyel megkezdte környezetbarát üzleti tevékenységét, mint a globális piacon résztvevő világítástechnikai szolgáltató. Az LG ezzel olyan gyártóvá lépett elő a világítástechnikai szektorban, amely az alapanyagoktól egészen a boltokba kerülő késztermékig mindent saját maga fejleszt és gyárt.

LED lámpák
A LED (Light-Emitting Diode = fénykibocsátó dióda) lámpák alkalmazási területe folyamatosan bővül. A kezdetben főleg irányjelzésre, dekoratív- és reklámvilágításra használt LED-ek napjainkban betörtek az általános világítás területére is a rohamléptékű termékfejlesztéseknek köszönhetően, amiben az LG mérnökei is fontos szerepet vállalnak.
Számos előnyös tulajdonságuk főként abból fakad, hogy olyan szilárdtest-félvezetõk, amelyek az elektromos energiát közvetlenül fénnyé alakítják át, nagyon jó hatásfokkal. A fényhasznosítás tekintetében a LED lámpák modelltől és felhasználástól függően 50-100 lm/W között mozognak, ami többszöröse a hagyományos izzókénak. A LED-ekre jellemző kiemelkedő hatásfok többek között annak köszönhető, hogy az elektromágneses sugárzást a látható fény spektrumában adják le, vagyis nem sugároznak az infravörös (IR) és az ultraibolya (UV) tartományban. A roppant kedvező fogyasztási mutatók mellett a LED lámpák előnye a hagyományos izzókkal szemben a hosszú, karbantartást nem igénylő élettartam. A kisülőlámpákkal szembeni (pl. fénycső) előnye a kisebb méret és hogy nem tartalmaznak a környezetre veszélyes higanyt.  
Az LG széles termékpalettát kínál mind kültéri, mind beltéri világítási megoldások tekintetében, legyen szó akár irodák, éttermek, bemutatótermek, várótermek, vagy épületek megvilágításáról.

Más LED megoldásokkal összehasonlítva az LG LED világítási rendszereinek előnyei a vállalat által kifejlesztett optikai technológiában, a szabályozott hőelvezetésben és az elektronikus áramkörtervezésben rejlenek. Az LG díjnyertes, 53 wattos LED-lámpás síklapos világítási rendszerével elérhető energia-megtakarítás mértéke a hagyományos (pl. izzólámpás) megoldásokhoz képest akár 70% is lehet. Az így készült termékek várható élettartama meghaladja az ötvenezer üzemórát, ami napi tizenkét óra használat mellett tíz évet jelent.

PLAZMA (PLS) lámpák

A világítástechnika legújabb és minden eddigitől merőben eltérő változata a PLAZMA (PLS – Plasma Lighting System) lámpa. A PLS lámpa egy plazma emissziós, mikrohullámú kisülésen alapuló fényforrás, ami teljesen egyedi tulajdonságokkal bír. A lámpában lévő gáz halmazállapotú kénszármazék mikrohullám hatására generál fényt. Az így kapott megvilágítás szinte teljes mértékben visszaadja a Nap által sugárzott, 380-720 nm közé eső fényhullámhossz tartományt. Mivel a PLAZMA fényforrás majdnem maradéktalanul lefedi a Nap emberi szem által látható színspektrumát, színvisszaadása összehasonlíthatatlanul jobb bármely más típusú fényforrásnál.
A sárga a Nap színspektruma

A PLAZMA lámpa színspektruma              A hagyományos lámpa színspektruma

A PLAZMA lámpák által sugárzott fehér fény sokkal kevésbé terheli meg az emberi szemet, így tökéletes megoldást jelent nagy belső terű munkahelyek, raktárak, hangárok megvilágítására. Kivételes színhűségének nagy hasznát vehetik sportcsarnokok, egyéb tv-közvetítésre szánt terek megvilágításánál. A PLAZMA lámpák nagy teljesítményű kültéri és beltéri változatokban is kaphatók.

A hagyományos fényforrások rövidebb élettartamáért nagymértékben felelős katódszál teljesen hiányzik a PLS típusú lámpákból. A lámpa továbbá nélkülöz minden olyan anyagot, ami elfogyhat, vagy korrodálódhat a fénycsőben, így élettartama a LED lámpákéval vetekszik. Energiahatékony működése, hosszú élettartama és alacsony fenntartási költsége hamar visszahozza a kezdeti befektetést.

Városkép hagyományos megvilágításban

Városkép PLAZMA megvilágításban

LG Electronics Magyar Kft.
1097 Budapest, Könyves K. krt. 3/a.
Telefon: 06-1-455-62-05
www.lge.com/hu

(x)
Ez a dokumentum eddig 111 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.