Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
MVKE tisztújítás
Frissítve: 2011. május 24.
Ez a dokumentum eddig 61 látogatónak tetszett  
A Magyar Villamosenergia-kereskedők Egyesülete 2011. május 5-én megtartott éves közgyűlésén a tagság elnökségi tagként megválasztotta

Vázsonyi Viktória (Mátrai Erőmű Zrt.)
Dr. Uzonyi Zoltán (E.ON Energiaszolgáltató Kft.)
Hajdu Balázs (CEZ Magyarország Kft.)
Major György (MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.)
Turai József (EFT Budapest Zrt.)

tagi képviselőket a 2011. gazdasági évet lezáró Közgyűlés napjáig, de legkésőbb 2011. május 5. napjáig terjedő időszakra.

Továbbá a 2011. május 5. napjától kezdődő egy éves időtartamra az Egyesület elnöki pozícióját Turai József tölti be.

Turai József jelenleg az EFT Magyarország Zrt. vezérigazgatója, a magyar villamos energia kereskedelem ismert és elismert szakértője. Szakmai pályafutását az ELMŰ cégcsoporton belül kezdte, majd a piaci liberalizációt követően az E.ON csoport energiabeszerzési osztályát vezetve szerzett tapasztalatokat. Az EFT Magyarország Zrt. képviseletében jelentős ismeretekre tett szert a nagykereskedelmi és rendszerszintű szabályozási folyamatokban. József nevéhez köthető a rövid távú magyar nagykereskedelmi piac áralakulását mérő első árindex, a HEPI kialakítása.
Turai József négy éve folyamatosan tagja az Egyesület Elnökségének, amellyel párhuzamosan a Közgyűlés által delegáltan állandó képviselője a MAVIR Kereskedelmi Szabályzati Bizottságban a villamos energia kereskedőknek, és ugyancsak a Közgyűlés által delegáltan MVKE képviselőként részt vesz a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. Szabályzati Bizottság munkájában.

Vázsonyi Viktória elnökségi tag
Mérnök-közgazdász, tanulmányai befejezésétől folyamatosan a Mátrai Erőmű ZRt.-nél dolgozik, kezdetben műszaki, később üzleti területen. A piacnyitás óta villamos-energia értékesítési vezetőként tevékenykedik. Feladata az erőmű által megtermelt villamos-energia értékesítése mellett, a felhasznált földgáz és CO2 kvóták beszerzése, kereskedelme. A MAVIR Kereskedelmi Szabályzati Bizottságának nagyerőművi képviseletét látja el.

Dr. Uzonyi Zoltán elnökségi tag
Közgazdász-jogász, 2002 óta dolgozik a villamosenergia-iparban, az E.ON különböző érdekeltségeinél. 2002-2004-ig kiemelt ügyfél menedzser a megnyíló magyar villamos energia szabadpiacon. 2004-2006 között az E.ON Sales and Trading GmbH (München) villamos energia kereskedője, a magyar leányvállalat nagykereskedője. 2006-2009 az E.ON Energiaszolgáltató Kft. senior kereskedője, 2009-től az Energiabeszerzési Kapcsolatok vezetője, 2011-től megbízott Villamos Energia Beszerzési vezetője.

Hajdu Balázs elnökségi tag
Közgazdász, 2003 óta dolgozik a villamosenergia-iparban, előtte 3 évig a bankszektorban tevékenykedett. 2006 óta a CEZ Magyarország Kft üzletfejlesztési vezetője, 2008-tól kereskedelmi/ügyvezető igazgatója. Ezt megelőzően az MVM Partner Zrt. nagykereskedelmi üzletágvezetője.

Major György elnökségi tag
Mérnök-közgazdász, 1992 óta a villamosenergia-iparban dolgozik. 2010. szeptember óta MVM Partner ZRt. vezérigazgatója, ezt megelőzően a 2010 júliusától szeptemberéig a Magyar Posta ZRt. értékesítési ágazati igazgatója. 2009 januárjától 2010 júniusáig MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. ügyfélszolgálati igazgatója, 2006-tól 2008-ig az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Egyesület elnöksége továbbá meghosszabbította Molnár Eszter, egyesületi titkár, és Dr. Szentkereszty Ákos, egyesületi jogász mandátumát a 2011. gazdasági évet lezáró Közgyűlés napjáig terjedő időszakig.

Az Elnökség tagjai, a titkár és a jogász elérhetők a titkar@mvke.hu vagy elnok@mvke.hu címen.

Ez a dokumentum eddig 61 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-04-24 13:08:05,

HorGa: Tisztelt Kollégák! Részben minden hozzászólással egyetértek, de azért írom, hogy csak részben, [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-03-20 20:51:06,

Radványi László: Tisztelt Kollégák! Én a fentebb említett kormányrendeletnek estem áldozatául, s lassan 1 éve keresem [...]
A Parlament előtt az egyszerű bejelentés kiterjesztése
2017-03-07 14:01:56,

kismiska: abba kéne hagyatni ezt az ész és értelem nélküli rendelet-módosítgatásokat! Már követhetetlen, mikor-miért-miként [...]
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Kecskeméten tárgyaltak a Magyar Mérnöki Kamara vezetői
(2015. március 20.)
Kecskemétre látogatott március 17-én és 18-án a Magyar Mérnöki Kamara alelnöki tanácsa és elnöksége. A mintegy 18 ezer jogosított szakági tervezőt, szakértő mérnököt számláló, és csaknem 13 ezer műszaki ellenőrt és felelős műszaki vezetőt nyilvántartó köztestület vezetői az ország egyik leggyorsabban fejlődő településén – városi és megyei vezetőkkel tárgyalva – igen sűrű és sikeres programot bonyolítottak.
Tovább
Kivitelezői gyakorlattal rendelkező villamosmérnököt keresnek
(2015. február 27.)
Békés megyei vizműtelepek épitéséhez keresnek kivitelezői gyakorlattal rendelkező villamosmérnök szakembert, projektvezetői munkakörbe. Jelentkezés a 06/70 624-3707 számon.
Tovább
Állás az SZTNH-nál
(2014. november 18.)
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a Szabadalmi Főosztály Villamossági Osztályára 2 db szabadalmi elbírálói állást hirdet meg.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.