Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Tisztújító küldöttgyűlést tartott a BPMK
Frissítve: 2011. május 11.
Ez a dokumentum eddig 113 látogatónak tetszett  
Május 6-án, a fővárosi Lurdy Ház konferenciaközpontjában tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara. alelnökként újra megbízást kapott épületgépész, Kajtár László személyében.

A legnagyobb létszámú, az MMK tagságának mintegy felét adó területi szervezet rendezvényét megtisztelte jelenlétével dr. Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár (Belügyminisztérium), aki rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt esztendőben – a borsodi árvízi-, majd az októberi vörösiszap-katasztrófák kapcsán – új dimenziót nyert a kormányzat és a mérnökség közötti együttműködés. Az államtitkár ismét köszönetet mondott a helyszíni kárfelmérésekben önkéntesen és önzetlenül tevékenykedő kamarai szakemberek munkájáért. Szaló Péter végül – mint a köztestület törvényességi felügyeletét ellátó szaktárca képviselője – leszögezte: a küldöttgyűlés előkészítése és a jelöltállítás törvényesen történt.

A BPMK küldöttgyűlésén részt vett Barsiné Pataky Etelka, az MMK elnöke, aki felszólalásában leszögezte: a rendszerváltással elmúlt az az időszak, hogy feljelentgetjük egymást. Vegyük végre komolyan, hogy szakmai önkormányzat vagyunk, ügyeinket magunknak kell intéznünk. Erősítsük tovább kamaránk szakmai munkáját! Kialakítottuk szakmai tagozataink feladatalapú pályázati rendszerét, átalakítjuk továbbképzési rendszerünket, sikerült tető alá hozni a Megújuló Energia Kollégiumot, működik Vállalkozói Kollégiumunk – sorolta a közelmúlt eredményeit az országos kamara elnöke. Barsiné Pataky Etelka ugyanakkor hozzátette: egyre jobban hiányzik a céhszerű működés – nemcsak a mérnökműhelyek hiányoznak, hanem az is, hogy a szervezet nem veti ki magából a kontárokat.

A napirend elfogadása és a küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztása után, Kassai Ferenc, a BPMK elnöke szóban egészítette ki az elnökség írásban előzetesen kiküldött beszámolóját, illetve tájékoztatott a pénzügyi beszámolóról, a mérlegről és költségvetési tervről. Kassai Ferenc kiemelte: alapfilozófiánk az együttműködés; mindenkivel, akik az országot, a patrióta gazdaság elősegítését szolgálják, támogatják tagjaink érdekeit és az erős kamara megteremtését.

Dr. Visontai József, az Etikai-fegyelmi Bizottság elnöke szóbeli kiegészítőjében arról szólt, hogy évre-évre nő az etikai bejelentések és az eljárások száma, ám sok esetben a panaszok nem megalapozottak. Gyakorta keveredik össze a fegyelmi vétség és a szakmai vita, nézeteltérés, ezért arra kérte a kamarai tagokat, hogy a jövőben csak valóban megalapozott panaszaikkal forduljanak a bizottság tagjaihoz.

Bocsák István, a felügyelőbizottság elnöke rövid tájékoztatójában az FB elé kerülő anyagok professzionális előkészítéséért mondott köszönetet a kamara gazdasági-pénzügyi részlege munkatársainak. Szalay Gábor levezető elnök ezután szavazásra bocsátotta a beszámolókat, amelyeket a küldöttek ellenszavazat nélkül fogadtak el.

A küldöttgyűlés módosította a BPMK alapszabályát. A módosítás leglényegesebb része, hogy a küldöttválasztás a jövőben egy évvel megelőzi a BPMK tisztségviselőinek és bizottsági tagjainak választását. Így a 2011-ben megválasztott tisztségviselők, és bizottsági tagok megbízása 2015-ben jár le, míg az idén megválasztásra kerülő küldöttek mandátuma három év múlva, 2014-ben jár le. A későbbi időben ismét visszatérhet a BPMK a négy éves ciklusokra úgy a küldötteknél, mint a tisztségviselőknél, és a bizottsági tagoknál.

Ezek szerint a most megválasztandó küldöttek lényegében a legfontosabb, ha nem egyetlen funkciójukkal - a tisztségviselők megválasztásának jogával - nem tudnak élni, hiszen a 4 évvel ezelőtt megbízott társulat választotta akkor és most a tisztségviselőket (szerkesztőségünk itt gratulál az egyetlen jelöltként akkor és most is megválasztott elnöknek, Kassai Ferencnek), és a 2014-ben összeálló küldöttek választanak 2015-ben.

További információk, illetve a megválasztott tisztségviselők az MMK honlapján megtalálhatók (a BPMK honlapján - lehet, hogy saját ügyetlenségem miatt - nem leltem hírt a tisztújításról).

Ez a dokumentum eddig 113 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.