Eseménynaptár
Toplista
Bejelentkezés:
emlékezz:  
[ Tudnivalók | Regisztráció ]
•FŐOLDAL
MAGUNKRÓL
SZAKMAI SEGÉDLETEK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL
ARCHÍVUM
KERESŐ
KAPCSOLAT
MÉDIAAJÁNLAT

Összes esemény
Online Szabványkönyvtár
Frissítve: 2011. március 07.
Ez a dokumentum eddig 101 látogatónak tetszett  
A magyar nemzeti szabványok gyors és teljes körű elérhetősége érdekében a Magyar Szabványügyi Testület többéves előkészítő munkával, információs rendszerének fejlesztésével létrehozta és 2011. március 1-jétől működteti a magyar nemzeti szabványok Online Szabványkönyvtárát. A modernizáció üdvözlendő, bár a szabványokhoz jutás elve nem, csak a módja változott.

Az Online Szabványkönyvtár egy virtuális könyvtár, ahol a szabványinformációk, a szabványok (beleértve a szabványmódosításokat és az előszabványokat) szövege és az aktuális Szabványügyi Közlöny kizárólag képernyőn való olvasásra nyithatók meg, tehát nem nyomtathatók és nem tölthetők le.

Az Online Szabványkönyvtár tartalma:
• Online Szabványjegyzék – a magyar nemzeti szabványok összes bibliográfiai adata interaktív formában, továbblépési lehetőséggel a kiválasztott szabvány szövegére
• A magyar nemzeti szabványok szövege képernyőn való olvasásra
• A Szabványügyi Közlöny aktuális, interaktív száma

Az Online Szabványkönyvtár fő előnyei:
• Bárki számára, bárhonnan elérhetők a szabványinformációk
• Naprakész információ
• Rendszeres vagy szabványvásárlás előtti tájékozódási lehetőség
• A vásárlási kényszer megszűnése
• A saját szabványtár fenntartási kényszerének megszűnése
• Interaktív kapcsolat a szabványalkotóval
• A műszaki és szakmai nyelv helyes és szakszerű használata
• Igazolás a szabványok rendelkezésre állásáról (akkreditálás, auditálás)
Előfizetési díj (1 jelszó ára egy évre): 29 500 Ft + áfa / jelszó / év
Csak egyéves előfizetésre van lehetőség. Az előfizetési időszak nem kötődik naptári évhez, az előfizetés az előfizetési díj befizetésének időpontjától érvényes és 1 évig tart, tehát áthúzódhat a következő naptári évre is.
Figyelem: az online szabványkönyvtárba ugyanazzal a jelszóval egyidejűleg csak egy olvasó léphet be!

Technikai feltételek:
Az alkalmazás platform- és böngésző-független. A korrekt működéshez csak az szükséges, hogy a Java Runtime Environment legyen installálva a gépen, mivel a szabványok szövegének megnyi-tásához ez a program szükséges (ingyenesen letölthető a www.java.com webhelyről).
Ajánlott böngészők:
• Firefox
• Google Chrome
• Safari
• Internet Explorer
Ajánlott felbontás: 1280 x 1024, de minimum: 1024 x 768
Ha a fentiektől eltérő technikai megoldásokat használ, akkor az Online Szabványkönyvtár tartalmainak/anyagainak megjelenítési minősége jelentősen eltérhet az optimálistól.

A megrendelés és az előfizetés módja/menete:
1. Töltse ki az online megrendelőlapot! A megrendelőlap megtalálható a www.mszt.hu weboldalon.
2. A megrendelőlapon a szokásos megrendelői adatokon kívül meg kell adni, hogy hány jelszót (felhasználói helyet) vásárol.
3. Küldje el a megrendelőlapot!
4. A megrendelőlap elküldésének pillanatában felvillan a képernyőn egy visszaigazoló ablak.
5. Az MSZT a megrendelőlap beérkezéséről e-mailen visszaigazolást küld.
6. Az MSZT kiállítja és postázza a megrendelésnek megfelelő összegről kiállított díjbekérőt.
7. Amikor az előfizetési díj átutalása megtörtént (a díjbekérőn szereplő összeg megérkezik az MSZT számlájára), az MSZT postázza a megrendelésre vonatkozó számlát, valamint a megrendelőlapon megadott e-mail címre (kapcsolattartó e-mail címe) megkapja az „egyedi cégazonosító kód”-ot.
8. A cégazonosító kódot tartalmazó e-mailhez csatolva kap egy linket, amelyre kattintva megjelenik egy regisztrációs űrlap, amelyen a cégazonosító kód beírása után saját maga adhatja meg a kívánt felhasználói név/jelszó párost, amellyel a szolgáltatást használhatja.
9. A regisztrációs űrlapot annyiszor kell kitölteni, ahány jelszót (felhasználói helyet) vásárolt (természetesen más-más felhasználói név/jelszó párost kell megadni). A sikeres felhasználói
név/jelszó regisztrálása után felvillan a képernyőn egy visszaigazoló ablak.
10. A megvásárolt jelszavak száma a cégazonosító kódhoz kötődik, így csak annyi felhasználóhoz lehet jelszót regisztrálni, ahányat megvásárolt.

Fontos! A szabványok szerzői jogi védelem alatt állnak. Az Online Szabványkönyvtárban az olvasásra rendelkezésre bocsátott szabványok és kiadványok a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) tulajdonát képezik, tehát az Online Szabványkönyvtár szolgáltatásainak igénybevételével a vonatkozó szabványokat és kiadványokat az előfizető felhasználó nem vásárolja meg.

A szabványok és kiadványok szövegének felhatalmazás nélküli másolása, sokszorosítása, illetve a szerzői jogok bármilyen módon való megsértése jogszabálysértő magatartás, amelynek összes következményét a jogsértést elkövetőnek kell viselnie.

Az MSZT fenntartja a jogot, hogy a rendeltetésszerű használattól való eltérés esetén, az MSZT engedélye nélküli használat vagy bármely jogsértés észlelésekor megtegye a szükséges lépéseket.

A szabvány(ok) saját, hiteles példány(ok)kén)t (digitális vagy nyomtatott formában) való beszerezésére a Szabványboltban vagy a Webáruházban van lehetőség.

A többi online szolgáltatás, amelyeket az MSZT már évek óta sikeresen működtet, változatlan formában és tartalommal áll az előfizetők rendelkezésére.

Ez a dokumentum eddig 101 látogatónak tetszett  
[ Nyomtatható változat ]

A fórumban megjelent hozzászólások nem tükrözik az e-villamos.hu portál szerkesztőségének véleményét.
Még nem érkezett hozzászólás
Hozzászólok a cikkhez:

Név:
- regisztrálok
Jelszó:


maradjak bejelentkezve
emlékezzen rám (cookie-használat!)

Szöveg (html kódok nem engedélyezettek):

(Még karaktert írhat)

Az elektromobilitás záloga a megfelelő töltőhálózat kiépítése
2017-11-22 22:39:37,

professzoremeritus: Feltételezem nem gondolják komolyan, hogy nagyon rövid időn belül nem lesz legalább azonos, de ismerve [...]
Megjelent az "Elektromosipari szakemberek kézikönyve"
2017-10-31 23:58:54,

Sz.L.Erika: Tisztelt Kolléga! Az "Épületvillamosság " könyvet az ÉTK-nál lehet megvenni. Részletek megkérdezhetők:Ziffer [...]
Egyetlen fix dolog van, a változás - interjú Kun Gáborral, az Elektrotechnikai Tagozat elnökével
2017-08-14 13:39:19,

Szilágyi Miklós: Horváth Gábor hozzászólására reagálnék: kérem figyelmesen olvassa el a hozzászólásomat, ugyanis én nem [...]
Világítástechnikai szakmérnök szakirányú továbbképzés
(2017. augusztus 16.)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszéke világítástechnikai szakmérnöki szakon történő másoddiplomás képzést indít. A képzés célja az épített környezet korszerű és energiahatékony világítástechnikai ismereteinek átadása. A képzésre egy félévben maximum 60 személy jelentkezését a jelentkezés sorrendjében fogadják el.
Tovább
A BIM egyre nagyobb teret hódít – Felhasználók véleményét kérdezik
(2017. augusztus 16.)
A Lechner Tudásközpont dolgozik a BIM rendszerekkel összefüggő kérdésekkel és erre vonatkozó átfogó felmérést tett közzé a napokban.
Tovább
Búcsúzunk Éhn Józseftől
(2017. augusztus 14.)
Életének 75. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Éhn József okleveles építőmérnök. Családja és szerettei mellett mély fájdalommal búcsúznak tőle barátai, pályatársai és mérnök kollégái.
Tovább
Lassan teltházas a Construma kiállításcsokor
(2017. február 22.)
A jelentkezési határidő január közepén járt le, és a kiállítás csokor szinte minden eleme teltházas. Ez azt jelenti, hogy nagyon színvonalas kiállításra számíthatnak a látogatók április 5-9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Tovább
Energiatakarékos megoldások Budapest legzöldebb irodaházában
(2016. december 09.)
Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban.
Tovább
LpS 2016 – A világítástechnikai innovációk, trendek és technológiák nemzetközi szimpóziuma
(2016. szeptember 08.)
Magyar vonatkozása és előadója is lesz a Symposiumnak. Szabó Ferenc, a Pannon Egyetem tanára szeptember 21-én délután tart előadást a „Spektrálisan-hangolható LED és OLED világítás” workshop keretében „Kihívások és megoldások a LED-es múzeumvilágítás területén” címmel.
Tovább
63. Vándorgyűlés - Innováció és trendek az elektrotechnikában
(2016. szeptember 07.)
2016. szeptember 14-16. között 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.
Tovább
InfoShow - országos szakmai kiállítás- és konferenciasorozat 2016-17-ben is!
(2016. szeptember 07.)
Trendek és új lehetőségek az elektrotechnikában és a kapcsolódó előírásokban" címmel, aktuális témákkal folytatódik az InfoShow, immáron 9 helyszínen.
Tovább
Az építőipar és otthonteremtés hazai csúcsrendezvénye: CONSTRUMA
(2016. március 09.)
Április 6-10. között ismét megnyitja kapuit az építőipar legnagyobb hazai eseménye, a CONSTRUMA. A kiállítási csokor kihagyhatatlan fóruma a szakmai érdeklődőknek, amely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi.
Tovább
Kiváló magyar beszállítók az E.ON-nál
(2016. február 29.)
A E.ON 2009 óta minden évben díjazza a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó beszállítóit.
Tovább
MEKH bírságok lejárt hitelességű fogyasztásmérők miatt
(2015. szeptember 10.)
Hhárom elosztótársaságot bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lejárt hitelességű mérőórák miatt.
Tovább
Hobbim az elektrotechnika - eredmények
(2015. szeptember 08.)
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület több éve hirdeti meg és bonyolítja le sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatot.
Tovább
Kiemelkedő villamosenergia-fogyasztás
(2015. szeptember 07.)
A MAVIR kiemelkedő villamosenergia-fogyasztást mért az idei, hosszan elhúzódó kánikulában: június-augusztusban 10 744,4 gigawattóra volt az ország fogyasztása.
Tovább
A világ első gázzal szigetelt kapcsolóberendezése
(2015. augusztus 27.)
Jelentős áttörést értek el a gázszigetelésű kapcsolóberendezések technológiai fejlesztése terén azáltal, hogy üzembe helyezték a világ első olyan nagy- és középfeszültségű gázszigetelésű (GIS) kapcsolóberendezés egységeit.
Tovább
Folytatódik a közbeszerzési szabályozás előkészítése
(2015. július 01.)
A Parlament előtti tárgyalás szakaszában van a közbeszerzési törvény, ezért időszerűvé vált a végrehajtára szolgáló jogszabályok előkészítése is.
Tovább
Elektrotechnikai tematikus séták
(2015. június 26.)
Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétákon.
Tovább
Világítástechnikai szakmérnök képzés indul ősztöl
(2015. május 26.)
Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Mikroelektronikai és Technológia Intézete 2015 szeptemberétől világítástechnikai szakmérnök képzést indít.
Tovább
Együttműködik a MEKH és az MMK
(2015. május 14.)
Együttműködési megállapodást írt alá dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.
Tovább
Óriás transzformátort gyártott az ABB a MAVIR-nak
(2015. április 14.)
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami a mai napon érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba.
Tovább
Föld órája: 172 ország fényei hunytak ki
(2015. április 01.)
Minden eddiginél több ország csatlakozott idén a Föld órájához: a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett kampány során a világ 1400 ikonikus pontján hunytak ki a fények.
Tovább
Teljes hírarchívum
© Minden Jog Fenntartva.